• Онлайн етнопроєкт «Буковинське Різдво»

    Упродовж 92 днів підготовлено стільки ж оригінальних матеріалів для тематичної сторінки у Фейсбук. До проєкту долучилися сотні учасників, аудиторія зацікавлених склала майже 150 тисяч користувачів

  • Підведено підсумки масштабного проєкту–конкурсу екскурсійних маршрутів «Слідами «Букової землі»

    Цикл перформативних вечорів за бестселером «Букова земля» талановитої землячки, лауреатки Шевченківської премії Марії Матіос на затишній території Центру

  • Від Різдва Христового до Йордану

    Традиційне обласне фольклорно-етнографічне свято щороку збирає численних поціновувачів народних традицій. Неповторна та яскрава феєрія буковинських обрядодійств не залишає байдужим нікого

  • Творчий світ дитинства

    По-домашньому теплим та чуттєвим було свято, яке підготували методисти Центру до Міжнародного дня захисту дітей. Аби кожна дитина не втратила світлого бажання творити

  • ХХХІІ Міжнародний фольклорний фестиваль «Буковинські зустрічі»

    Танці, пісні, розмаїття костюмів і народних традицій, глибокі історії та щира радість від спілкування із земляками-буковинцями

  • «Портрет українця»

    Збірка культурологічних нарисів письменниці, науковиці, кураторки дослідницького проєкту «Спадщина» Іванни Стеф’юк презентована у Міжнародний день дарування книг

  • Майстер-класи розпису писанок

    Для всіх охочих багато таких майстер-класів щороку проводять талановиті методисти Центру - майстри народного мистецтва Василь та Альона Беженарі

  • Мотиви буковинського краю

    Обласна виставка творчих робіт викладачів мистецьких шкіл – традиційна і репрезентує доробок педагогів-художників краю

  • На різдвяні свята янгол прилетів

    На території Центру відкрито садово-паркову скульптуру «Оберіг рідної культури». Урочистості відбулися у дні святкування 80-ти річчя нашої установи

  • «Буковинський розмай» - ювілейна сорокова виставка

    Один з наймасштабніших в Україні проєктів. Щороку юні художники мистецьких шкіл краю презентують понад 1000 творів живопису, скульптури, графіки тощо

  • Унікальний видавничий проєкт «Смаки Буковини»

    129 буковинських страв описано у гастрономічному путівнику традиційної кухні, де окрім рецептів, вміщено етнологічні нариси про 71 учасника проєкту та яскраві світлини куточків Буковини

  • Театр із присмаком кави

    За підтримки нашого Центру відбулася яскрава театральна імпреза. Дві вистави провідних народних театрів та майстер-класи відомих українських і зарубіжних митців

  • Моя земля – це сила моя

    Прем’єра першої творчої роботи з циклу фільмів, які розповідають про непрості долі репресованих жінок Буковини

Творчий світ дитинства

DSC 0873 1Напрочуд по-домашньому теплим і чуттєвим було свято, яке підготували методисти нашого Центру до Міжнародного дня захисту дітей. Направду кожна дитина є творцем, і саме на дорослих покладається відповідальність за те, щоб юні обдарування не втратили світлого бажання творити.

За першими успішними кроками на мистецькій ниві усі присутні мали змогу спостерігати під час тематичного свята «Творчий світ дитинства», що відбулося у Буковинському центрі культури і мистецтва. Свято розпочалося прем’єрою вистави за п’єсою Оксани Демиденко «У куми Брехні». Це був справжній режисерський дебют двох учасників школи сценічного мистецтва «Great stage»- Дениса та Серафима Пукличів (художні керівники – Тетяна Маслюк, Марта Шумілова-Лисякова).

Детальніше...

«Смаки Буковини» у Ревне

193709375 281298026667102 2472004984869542848 nЗдавна на Кіцманщині до святкового солодкого частування подавали рисову начинку. Традиційно ця страва запікається у печі. Сьогодні рисову начинку нам презентуватиме Людмила Лагодин.

Промитий рис заливають гарячим солодким молоком, додають шматочки вершкового масла і залишають на деякий час, щоб рис зміг запаритися. В цей час необхідно підготувати палений цукор та почистити яблука. Збиті з цукром яйця, домашній сир з прянощами, свіжі або консервовані вишні, яблука добре вимішують і додають до запареного рису.

Детальніше...

Міжнародний день дитини

76a0628-a3cd86f-dec6194-2-1-1-До Міжнародного дня захисту дітей презентуємо онлайн-концерт учнів музичних шкіл та шкіл мистецтв. Юні музиканти - переможці обласного відбіркового туру огляду-конкурсу Всеукраїнської мистецької програми «Нові імена». Щиро сподіваємося, що це тільки перша сходинка до успіху, а незабаром ці музиканти даруватимуть своє мистецтво у найкращих концертних залах світу.

Детальніше...

«Смаки Буковини» у Ревне

193709375 281298026667102 2472004984869542848 nЗдавна на Кіцманщині до святкового солодкого частування подавали рисову начинку. Традиційно ця страва запікається у печі. Сьогодні рисову начинку нам презентуватиме Людмила Лагодин.

Промитий рис заливають гарячим солодким молоком, додають шматочки вершкового масла і залишають на деякий час, щоб рис зміг запаритися. В цей час необхідно підготувати палений цукор та почистити яблука. Збиті з цукром яйця, домашній сир з прянощами, свіжі або консервовані вишні, яблука добре вимішують і додають до запареного рису.

Поверх готової начинки викладають ще шар очищених яблук. За необхідності додають склянку молока і відправляють запікатися до печі.

Детальніше...

«Смаки Буковини» у Чернівцях

192855198 279254570204781 3640788075297886957 nНатина — дика лобода. Звідси й назва страви з молодої, дикої чи городньої лободи.

Таку страву готують на Буковині і, обов’язково, на Рогізні. Взагалі рогізняни це своєрідна та неповторна громада. Історично цікава та самобутня. Такою ж цікавою є і пані Орися Федорюк Ореся Федорюк . Жінка глибоко шанує і береже традиції рідної місцини та передає їх своїм нащадкам.

Для приготування натини потрібно взяти молоді пагони лободи, свіжий кріп та петрушку.

В добре випряжену цибулю додати зелені складники, а згодом вершки або сметану. Витримати у посуді декілька хвилин. Часом до страви додавали й молоді пагінці кропиви.

Детальніше...

Шановні друзі

Ми раді вітати Вас Микола Шкрібляк
на сайті Буковинського
центру культури і мистецтва

Читати далі

Контакти

Обласна комунальна установа
"Буковинський центр
культури і мистецтва"
Чернівецької обласної ради
Україна: 58003,
м.Чернівці, вул.Й.Главки, 1-а.
тел/факс: (0372) 52-57-08
7426651
Сьогодні
Вчора
Тиждень
Місяць
Минулий місяць
Всі дні
1783
8411
35674
1783
337505
7426651

Ваш IP: 44.213.202.136
Час сервера: 2025-05-01 04:51:33
Счетчик joomla