Напрочуд по-домашньому теплим і чуттєвим було свято, яке підготували методисти нашого Центру до Міжнародного дня захисту дітей. Направду кожна дитина є творцем, і саме на дорослих покладається відповідальність за те, щоб юні обдарування не втратили світлого бажання творити.
За першими успішними кроками на мистецькій ниві усі присутні мали змогу спостерігати під час тематичного свята «Творчий світ дитинства», що відбулося у Буковинському центрі культури і мистецтва. Свято розпочалося прем’єрою вистави за п’єсою Оксани Демиденко «У куми Брехні». Це був справжній режисерський дебют двох учасників школи сценічного мистецтва «Great stage»- Дениса та Серафима Пукличів (художні керівники – Тетяна Маслюк, Марта Шумілова-Лисякова).
Детальніше...Здавна на Кіцманщині до святкового солодкого частування подавали рисову начинку. Традиційно ця страва запікається у печі. Сьогодні рисову начинку нам презентуватиме Людмила Лагодин.
Промитий рис заливають гарячим солодким молоком, додають шматочки вершкового масла і залишають на деякий час, щоб рис зміг запаритися. В цей час необхідно підготувати палений цукор та почистити яблука. Збиті з цукром яйця, домашній сир з прянощами, свіжі або консервовані вишні, яблука добре вимішують і додають до запареного рису.
Детальніше...До Міжнародного дня захисту дітей презентуємо онлайн-концерт учнів музичних шкіл та шкіл мистецтв. Юні музиканти - переможці обласного відбіркового туру огляду-конкурсу Всеукраїнської мистецької програми «Нові імена». Щиро сподіваємося, що це тільки перша сходинка до успіху, а незабаром ці музиканти даруватимуть своє мистецтво у найкращих концертних залах світу.
Здавна на Кіцманщині до святкового солодкого частування подавали рисову начинку. Традиційно ця страва запікається у печі. Сьогодні рисову начинку нам презентуватиме Людмила Лагодин.
Промитий рис заливають гарячим солодким молоком, додають шматочки вершкового масла і залишають на деякий час, щоб рис зміг запаритися. В цей час необхідно підготувати палений цукор та почистити яблука. Збиті з цукром яйця, домашній сир з прянощами, свіжі або консервовані вишні, яблука добре вимішують і додають до запареного рису.
Поверх готової начинки викладають ще шар очищених яблук. За необхідності додають склянку молока і відправляють запікатися до печі.
Детальніше...Натина — дика лобода. Звідси й назва страви з молодої, дикої чи городньої лободи.
Таку страву готують на Буковині і, обов’язково, на Рогізні. Взагалі рогізняни це своєрідна та неповторна громада. Історично цікава та самобутня. Такою ж цікавою є і пані Орися Федорюк Ореся Федорюк . Жінка глибоко шанує і береже традиції рідної місцини та передає їх своїм нащадкам.
Для приготування натини потрібно взяти молоді пагони лободи, свіжий кріп та петрушку.
В добре випряжену цибулю додати зелені складники, а згодом вершки або сметану. Витримати у посуді декілька хвилин. Часом до страви додавали й молоді пагінці кропиви.
Детальніше...