Новини

Пізнання культури крізь призму традиції

IMG 056011 вересня на базі Буковинського центру культури і мистецтва у співпраці з Ресурсним центром Кольпінга у Чернівцях відбувся день знайомства із традиційною культурою.

Передусім гості (а це – внутрішньо переміщені особи із тимчасово окупованих територій) відвідали етнографічну студію «Буковина: знайомство зблизька», котру провела у майстерні-світлиці народних ремесел та декоративного мистецтва методистка БЦКМ, кандидатка філологічних наук, письменниця, кураторка етнографічного проєкту «Спадщина», письменниця Іванна Стеф’юк.

Нагадаємо, майстерня-світлиця народних ремесел та декоративного мистецтва зараз оновлена, вона діє в установі з 2012 року і повністю базується на приватній колекції старожитностей етнолога, очільника Буковинського центру культури і мистецтва, заслуженого діяча мистецтв України Миколи Шкрібляка.

За час її існування етнографічні студії відвідали гості практично з усіх континентів. У період посилених карантинних обмежень заходи наживо у ній не проводилися, більше уваги організатори приділили відео проєктам, а також за цей час світлиця оновлена і чекає свого уважного до культури відвідувача.

Етнографічна студія «Буковина: знайомство зблизька» за побажанням самих гостей була розширена і плавно перейшла у обговорення.

Згодом відвідувачів нашого центру чекав авторський майстер-клас з лозоплетіння від Михайла Геви. А ще згодом і дорослі, і малі мали нагоду спробувати на собі переваги каністерапії, тобто терапевтичної реабілітації з допомогою спеціально навчених собак.

Фото Ресурсного центру Кольпінга.