Здавна на Кіцманщині до святкового солодкого частування подавали рисову начинку. Традиційно ця страва запікається у печі. Сьогодні рисову начинку нам презентуватиме Людмила Лагодин.
Промитий рис заливають гарячим солодким молоком, додають шматочки вершкового масла і залишають на деякий час, щоб рис зміг запаритися. В цей час необхідно підготувати палений цукор та почистити яблука. Збиті з цукром яйця, домашній сир з прянощами, свіжі або консервовані вишні, яблука добре вимішують і додають до запареного рису.
Детальніше...До Міжнародного дня захисту дітей презентуємо онлайн-концерт учнів музичних шкіл та шкіл мистецтв. Юні музиканти - переможці обласного відбіркового туру огляду-конкурсу Всеукраїнської мистецької програми «Нові імена». Щиро сподіваємося, що це тільки перша сходинка до успіху, а незабаром ці музиканти даруватимуть своє мистецтво у найкращих концертних залах світу.
Здавна на Кіцманщині до святкового солодкого частування подавали рисову начинку. Традиційно ця страва запікається у печі. Сьогодні рисову начинку нам презентуватиме Людмила Лагодин.
Промитий рис заливають гарячим солодким молоком, додають шматочки вершкового масла і залишають на деякий час, щоб рис зміг запаритися. В цей час необхідно підготувати палений цукор та почистити яблука. Збиті з цукром яйця, домашній сир з прянощами, свіжі або консервовані вишні, яблука добре вимішують і додають до запареного рису.
Поверх готової начинки викладають ще шар очищених яблук. За необхідності додають склянку молока і відправляють запікатися до печі.
Детальніше...Натина — дика лобода. Звідси й назва страви з молодої, дикої чи городньої лободи.
Таку страву готують на Буковині і, обов’язково, на Рогізні. Взагалі рогізняни це своєрідна та неповторна громада. Історично цікава та самобутня. Такою ж цікавою є і пані Орися Федорюк Ореся Федорюк . Жінка глибоко шанує і береже традиції рідної місцини та передає їх своїм нащадкам.
Для приготування натини потрібно взяти молоді пагони лободи, свіжий кріп та петрушку.
В добре випряжену цибулю додати зелені складники, а згодом вершки або сметану. Витримати у посуді декілька хвилин. Часом до страви додавали й молоді пагінці кропиви.
Детальніше...1 червня о 17.00 на сцені Чернівецького музею просто неба відбудеться мистецьке свято, приурочене Дню захисту дітей «Творчий світ дитинства».
Організатори заходу - Буковинський центр культури і мистецтва, Чернівецький обласний музей народної архітектури та побуту, ГО«Great stage». Основна ідея заходу - підтримка та розвиток дитячих талантів, адже кожна дитина є творцем, і творчість її велична.
На святі відбудеться режисерський дебют вихованців школи сценічного мистецтва «Great stage» Серафима та Дениса Пукличів - прем’єра вистави «У куми Брехні» за п’єсою Оксани Демиденко.
Під час концертної програми своїми виступами присутніх потішать вихованці зразкового аматорського ансамблю танцю «Весна» Центрального палацу культури м. Чернівців (керівник Альона - Гордей), зразкової аматорської вокальної студії «Шарм» Центрального палацу культури м. Чернівців (керівник - Людмила Кірнадз), школи сценічного мистецтва «Great stage», студії сучасного танцю «ДеЛюкс» будинку культури мікрорайону «Роша» м. Чернівців (керівник - Лілія Долга), зразкової аматорської циркової студії «Капітошка» Центрального палацу культури м. Чернівців (керівник - Наталія Побіжан).
Детальніше...