Новини

«Смаки Буковини» у Ревне

193709375 281298026667102 2472004984869542848 nЗдавна на Кіцманщині до святкового солодкого частування подавали рисову начинку. Традиційно ця страва запікається у печі. Сьогодні рисову начинку нам презентуватиме Людмила Лагодин.

Промитий рис заливають гарячим солодким молоком, додають шматочки вершкового масла і залишають на деякий час, щоб рис зміг запаритися. В цей час необхідно підготувати палений цукор та почистити яблука. Збиті з цукром яйця, домашній сир з прянощами, свіжі або консервовані вишні, яблука добре вимішують і додають до запареного рису.

Міжнародний день дитини

76a0628-a3cd86f-dec6194-2-1-1-До Міжнародного дня захисту дітей презентуємо онлайн-концерт учнів музичних шкіл та шкіл мистецтв. Юні музиканти - переможці обласного відбіркового туру огляду-конкурсу Всеукраїнської мистецької програми «Нові імена». Щиро сподіваємося, що це тільки перша сходинка до успіху, а незабаром ці музиканти даруватимуть своє мистецтво у найкращих концертних залах світу.

«Смаки Буковини» у Ревне

193709375 281298026667102 2472004984869542848 nЗдавна на Кіцманщині до святкового солодкого частування подавали рисову начинку. Традиційно ця страва запікається у печі. Сьогодні рисову начинку нам презентуватиме Людмила Лагодин.

Промитий рис заливають гарячим солодким молоком, додають шматочки вершкового масла і залишають на деякий час, щоб рис зміг запаритися. В цей час необхідно підготувати палений цукор та почистити яблука. Збиті з цукром яйця, домашній сир з прянощами, свіжі або консервовані вишні, яблука добре вимішують і додають до запареного рису.

Поверх готової начинки викладають ще шар очищених яблук. За необхідності додають склянку молока і відправляють запікатися до печі.

«Смаки Буковини» у Чернівцях

192855198 279254570204781 3640788075297886957 nНатина — дика лобода. Звідси й назва страви з молодої, дикої чи городньої лободи.

Таку страву готують на Буковині і, обов’язково, на Рогізні. Взагалі рогізняни це своєрідна та неповторна громада. Історично цікава та самобутня. Такою ж цікавою є і пані Орися Федорюк Ореся Федорюк . Жінка глибоко шанує і береже традиції рідної місцини та передає їх своїм нащадкам.

Для приготування натини потрібно взяти молоді пагони лободи, свіжий кріп та петрушку.

В добре випряжену цибулю додати зелені складники, а згодом вершки або сметану. Витримати у посуді декілька хвилин. Часом до страви додавали й молоді пагінці кропиви.

Творчий світ дитинства

афіша діти АНОНС

1 червня о 17.00 на сцені Чернівецького музею просто неба відбудеться мистецьке свято, приурочене Дню захисту дітей «Творчий світ дитинства».

Організатори заходу - Буковинський центр культури і мистецтва, Чернівецький обласний музей народної архітектури та побуту, ГО«Great stage». Основна ідея заходу - підтримка та розвиток дитячих талантів, адже кожна дитина є творцем, і творчість її велична.

На святі відбудеться режисерський дебют вихованців школи сценічного мистецтва «Great stage» Серафима та Дениса Пукличів - прем’єра вистави «У куми Брехні» за п’єсою Оксани Демиденко.

Під час концертної програми своїми виступами присутніх потішать вихованці зразкового аматорського ансамблю танцю «Весна» Центрального палацу культури м. Чернівців (керівник Альона - Гордей), зразкової аматорської вокальної студії «Шарм» Центрального палацу культури м. Чернівців (керівник - Людмила Кірнадз), школи сценічного мистецтва «Great stage», студії сучасного танцю «ДеЛюкс» будинку культури мікрорайону «Роша» м. Чернівців (керівник - Лілія Долга), зразкової аматорської циркової студії «Капітошка» Центрального палацу культури м. Чернівців (керівник - Наталія Побіжан).