Новини

Приєднуйтеся до нас!

cameraВідділ сприяння розвитку кіномистецтва Буковинського центру культури і мистецтва об’єднує #кіновідеофонд, який налічує 2590 найменувань документальних, художніх, анімаційних українських та закордонних фільмів і програм, інтерактивний #кіномузей та #kinohub.

Створюємо жіночі аксесуари власними руками

1_124 листопада у Буковинському центрі культури і мистецтва відбувся майстер-клас з витинанкарстваІніціатори та співорганізатори зустрічі – Всеукраїнська ініціатива «Активна громада», а відвідувачами стали гості-переселенці з різних населених пунктів нашої держави.

У нашому Центрі відбувся майстер-клас з Марічкою Чічковою

1_319 листопада в залі Буковинського центру культури і мистецтва відбувся довгоочікуваний майстер-клас з Марічкою Чічковою. Марічка Чічкова - співачка, учасниця львівських гуртів Slavalachia, Torban, Weselo, Дриг, музична керівниця у Львівському театрі ляльок та культурна менеджерка.

БУКОВИНСЬКИЙ ВІНОК СТАВ ГОЛОВНИМ ГЕРОЄМ КОЛОРИТНОГО ЕТНОПЕРФОРМАНСУ

1_12На Буковині наречена має на голові два вінки, і справжній – невидимий. Той перший вінок, що відіграє захисну роль, шиє родина під головуванням весільної матки і кожен етап його пошиття супроводжується піснями. Хто обізнаний з весільними традиціями, слушно зауважить: але ж так не лише на Буковині – вінок шиють і молодим з Покуття, і з Поділля, і з Опілля.. І це є чиста правда – різнитися може технологія чи супровідні обрядові тексти, але суть незмінна. Це вінок-талісман, родинний оберіг, а тому він «ховається» від чужого ока під пишним урочистим вінком, який виготовляють майстрині на замовлення, а не родичі.

Гастрономічний путівник крокує Україною

konfМасштабний етнопроєкт «Смаки Буковини» було вперше презентовано у Рівному. Нещодавно в рамках Регіонального форуму «Гастрономічна спадщина: Рівненщина та Буковина» очільник БЦКМ, заслужений діяч мистецтв України Микола Шкрібляк яскраво презентував кулінарні традиції буковинського краю. Проблема збереження та розвитку українських самобутніх традицій на часі як ніколи. А народна кухня є важливою, невід'ємною складовою і дуже значимою у розумінні української культури загалом, українського менталітету й національної ідентичності.