• Головна
  • Наша історія
    • Особистості
  • Культура краю: анонси
  • Митці Буковини
  • Наша робота
    • Онлайн-етнопроєкт "Буковинське Різдво"
    • Кінострічка
  • Новини з районів
    • Вижниччина
    • Герцаївщина
    • Глибоччина
    • Заставнівщина
    • Кельменеччина
    • Кіцманщина
    • Новоселиччина
    • Путильщина
    • Сокирянщина
    • Сторожинеччина
    • Хотинщина
    • м.Новодністровськ
    • м.Чернівці
  • Народні майстри
  • Традиційна культура
    • Звичаї та обряди
    • Традиційні ремесла
    • Виконавське мистецтво
    • Світоглядні практики
    • Інше
  • Мистецькі школи
    • Інформаційна платформа
    • Обдаровані талантом
    • План
      • План заходів 2021-2022
      • План заходів 2022-2023
      • План заходів 2023-2024
      • План заходів 2024-2025
      • Плани семінарів
        • 2017
        • 2018
        • 2019
        • 2020
        • 2021
      • Плани роботи ТМО
    • Методичний ярмарок
      • Навчальні програми
      • Творчі лабораторії
    • Нормативно-правова база
    • Звітність
    • Обласні фахові конкурси. Нагородження
  • Клубні заклади
    • Інформаційна платформа
    • Мистецькі практики
  • Галерея пошани
    • Галерея пошани 2015
    • Галерея пошани 2016
    • Галерея пошани 2017
    • Галерея пошани 2018
    • Галерея пошани 2019
  • Друковане слово
    • Нові видання
    • Наукові розвідки
    • Наш доробок
  • Навчання кадрів
    • Навчально-методичний відділ мистецьких закладів та підвищення кваліфікації працівників культури
    • Відділ формування творчих просторів та надання культурних послуг
    • Відділ менеджменту, креативних індустрій та міжнародної співпраці
May
31

«Смаки Буковини» у Ревне

Категорія: Наша робота
  • Друк
  • E-mail

193709375 281298026667102 2472004984869542848 nЗдавна на Кіцманщині до святкового солодкого частування подавали рисову начинку. Традиційно ця страва запікається у печі. Сьогодні рисову начинку нам презентуватиме Людмила Лагодин.

Промитий рис заливають гарячим солодким молоком, додають шматочки вершкового масла і залишають на деякий час, щоб рис зміг запаритися. В цей час необхідно підготувати палений цукор та почистити яблука. Збиті з цукром яйця, домашній сир з прянощами, свіжі або консервовані вишні, яблука добре вимішують і додають до запареного рису.

Поверх готової начинки викладають ще шар очищених яблук. За необхідності додають склянку молока і відправляють запікатися до печі.

Детальніше...
May
28

«Смаки Буковини» у Чернівцях

Категорія: Наша робота
  • Друк
  • E-mail

192855198 279254570204781 3640788075297886957 nНатина — дика лобода. Звідси й назва страви з молодої, дикої чи городньої лободи.

Таку страву готують на Буковині і, обов’язково, на Рогізні. Взагалі рогізняни це своєрідна та неповторна громада. Історично цікава та самобутня. Такою ж цікавою є і пані Орися Федорюк Ореся Федорюк . Жінка глибоко шанує і береже традиції рідної місцини та передає їх своїм нащадкам.

Для приготування натини потрібно взяти молоді пагони лободи, свіжий кріп та петрушку.

В добре випряжену цибулю додати зелені складники, а згодом вершки або сметану. Витримати у посуді декілька хвилин. Часом до страви додавали й молоді пагінці кропиви.

Детальніше...
May
26

«Смаки Буковини» у Боянчуку

Категорія: Наша робота
  • Друк
  • E-mail

1 3Ароматні, повітряні й просто невагомі пироги на парі.– Вони можуть бути з будь-якою начинкою. Цю страву полюбляють і дорослі і діти.

Пишні вареники на пару – дуже смачна страва української кухні, яка полюбилась й на Буковині. Зазвичай тісто для таких пирогів готується на кефірі (кисляку), завдяки чому, вони виходять об’ємними, пухкими, соковитими. Начинка для цієї смакоти може бути як солоною, так і солодкою.

Влітку особливо смакують пироги з свіжими вишнями, а взимку з маком, а комусь до душі будуть пироги з яблуками та горіхами. Як справно виробляє пироги пані Тетяна Мойсюк… А ще ці неймовірно ніжні пиріжечки господиня щедро заправляє ароматним вершковим маслом або домашньою сметанкою.

Детальніше...
May
27

Творчий світ дитинства

Категорія: Наша робота
  • Друк
  • E-mail

афіша діти АНОНС

1 червня о 17.00 на сцені Чернівецького музею просто неба відбудеться мистецьке свято, приурочене Дню захисту дітей «Творчий світ дитинства».

Організатори заходу - Буковинський центр культури і мистецтва, Чернівецький обласний музей народної архітектури та побуту, ГО«Great stage». Основна ідея заходу - підтримка та розвиток дитячих талантів, адже кожна дитина є творцем, і творчість її велична.

На святі відбудеться режисерський дебют вихованців школи сценічного мистецтва «Great stage» Серафима та Дениса Пукличів - прем’єра вистави «У куми Брехні» за п’єсою Оксани Демиденко.

Під час концертної програми своїми виступами присутніх потішать вихованці зразкового аматорського ансамблю танцю «Весна» Центрального палацу культури м. Чернівців (керівник Альона - Гордей), зразкової аматорської вокальної студії «Шарм» Центрального палацу культури м. Чернівців (керівник - Людмила Кірнадз), школи сценічного мистецтва «Great stage», студії сучасного танцю «ДеЛюкс» будинку культури мікрорайону «Роша» м. Чернівців (керівник - Лілія Долга), зразкової аматорської циркової студії «Капітошка» Центрального палацу культури м. Чернівців (керівник - Наталія Побіжан).

Детальніше...
May
26

Не просто іграшка…

Категорія: Наша робота
  • Друк
  • E-mail

Ne prostoБуковинський центр культури і мистецтва продовжує ознайомлювати з роботами талановитих майстрів нашого краю. Лялька-мотанка - символ жіночої мудрості та справжній сімейний оберіг. У давнину такі ляльки робили повсюдно, тим більш приємно, що в наші дні ця традиція поступово відроджується. Придбавши такий сувенір, можна не тільки оздобити інтер’єр власної оселі а й отримати справжній оберіг. Виготовляючи цей сакральний предмет, жінки вкладали у нього свою енергію, певні думки і побажання.

Віртуальна виставка під назвою «Не просто іграшка..» презентує роботи майстринь лялькарства - Марини Курик та Ірини Толошняк з Вижниці. Кожна з їхніх ляльок - авторська робота, розроблена самотужки з використанням історичних та етнографічних джерел.

Процес виготовлення ляльок тривалий і складний, але майстрині вміють підібрати відповідну кольорову гаму, відшити орнаменти, зв’язати гачком та зробити з полімерної глини потрібну деталь. Усі ляльки виготовлені з натуральних матеріалів.

Детальніше...

Більше статей...

  1. Визначили переможців престижного конкурсу у Києві
  2. У світлі воскреслої правди
  3. «Смаки Буковини» у Витилівці
  4. Моя земля – це сила моя

Сторінка 62 з 262

  • Початок
  • Попередня
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Наступна
  • Кінець
Copyright © 2012-2017 Учбово-методичний центр культури Буковини. Всі права захищено! © При цитуванні та використанні будь-якої інформації посилання на сайт обов'язкове. Розробка та дизайн Голєв Дмитро.