Новини

«Смаки Буковини» у Витилівці

1 2Книглі, кнедлі, кнедлики – все це назви однієї страви, яка має свою історію, адже готують її ще з давніх-давен. У багатьох родинах вона одна з традиційних страв, рецепт якої передається від бабусі до онуки. Саме так від своєї бабусі перейняла цю страву Слава Хорбут. Як і більшість давніх страв, книглі у проготування є невибагливими, простими, але дуже смачними і поживними. Її готують як з вареної, так ї сирої картоплі.

В охолоджену відварену толочену картоплю додають яйця, сіль, перець, борошно та замішують тісто. З нього формують довгі жгутики та нарізають невеликими шматочками. До речі з формою книглів можна експерементувати. Сформовані шматочки варять у підсоленій воді. Ось і все. Страва готова.

До книглів традиційно подають смажену підчеревину, шкварочки, цибулю, тушковані грибочки або грибну підливу.

За організацію зйомок висловлюємо вдячність директору КЗ"ЦМКД" Кіцманської міської ради Ользі Литвинюк, методистам Наталії Драгінді та Андрію Фівчуку, старості Лашківського старостинського округу Івану Тарновецькому, завідувачці клубу села Витилівка Руслані Малайко, директору будинку культури села Лашківка Олександру Рудяку, художньому керівнику будинку культури села Лашківка Ярославі Чернецькій.