Новини

Визначили переможців престижного конкурсу у Києві

ObjednajmosiaBratyМетодисти Буковинського центру культури і мистецтва у лютому-березні 2021 року провели онлайн ІІІ обласний етап Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!». Було визначено кращі роботи для участі у ІV заключному етапі, який відбувся у Києві.

Участь в обласному конкурсі взяли 94 учні з 13 художніх шкіл Чернівецької області, які презентували 101 твір. Мета конкурсу - активізація виховної та патріотичної роботи серед учнівської молоді, вивчення спадщини Т. Г. Шевченка, виявлення художніх здібностей та обдарувань серед підростаючого покоління. Темами конкурсних робіт стали «Ідея Соборності України», «Творчість Т. Г. Шевченка», «Доля українського народу, суспільства, держави, власної родини, їхня сучасність та майбуття».

З десяти переможців обласного етапу у Києві визначили переможцями в номінації «Образотворче мистецтво» Ірину Рошкулець, ученицю 2 класу Новоселицької художньої школи з роботою «Молитва» (викладачка-методистка - Леся Теуту). У номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» - Римму Лікар, ученицю 4 класу Путильської художньої школи з роботою «Різдво» (викладачка – Марія Лікар).

Лiкар Р. Коляда викл. Лiкар М. В.   Путил с ка ХШ Рошкулец  Iрина     Молитва  Новоселиц ка ХШ

"Різдво", Марія Лікар.

Путильська художня школа

"Молитва", Ірина Рошкулець.

Новоселицька художня школа

  

 

Василь БЕЖЕНАР,

методист з питань діяльності художніх шкіл БЦКМ