• Головна
  • Наша історія
    • Особистості
  • Культура краю: анонси
  • Митці Буковини
  • Наша робота
    • Онлайн-етнопроєкт "Буковинське Різдво"
    • Кінострічка
  • Новини з районів
    • Вижниччина
    • Герцаївщина
    • Глибоччина
    • Заставнівщина
    • Кельменеччина
    • Кіцманщина
    • Новоселиччина
    • Путильщина
    • Сокирянщина
    • Сторожинеччина
    • Хотинщина
    • м.Новодністровськ
    • м.Чернівці
  • Народні майстри
  • Традиційна культура
    • Звичаї та обряди
    • Традиційні ремесла
    • Виконавське мистецтво
    • Світоглядні практики
    • Інше
  • Мистецькі школи
    • Інформаційна платформа
    • Обдаровані талантом
    • План
      • План заходів 2021-2022
      • План заходів 2022-2023
      • План заходів 2023-2024
      • План заходів 2024-2025
      • Плани семінарів
        • 2017
        • 2018
        • 2019
        • 2020
        • 2021
      • Плани роботи ТМО
    • Методичний ярмарок
      • Навчальні програми
      • Творчі лабораторії
    • Нормативно-правова база
    • Звітність
    • Обласні фахові конкурси. Нагородження
  • Клубні заклади
    • Інформаційна платформа
    • Мистецькі практики
  • Галерея пошани
    • Галерея пошани 2015
    • Галерея пошани 2016
    • Галерея пошани 2017
    • Галерея пошани 2018
    • Галерея пошани 2019
  • Друковане слово
    • Нові видання
    • Наукові розвідки
    • Наш доробок
  • Навчання кадрів
    • Навчально-методичний відділ мистецьких закладів та підвищення кваліфікації працівників культури
    • Відділ формування творчих просторів та надання культурних послуг
    • Відділ менеджменту, креативних індустрій та міжнародної співпраці
Jun
03

«Нові імена» Буковини – 2021

Категорія: Наша робота
  • Друк
  • E-mail

1 Барис ка Яна  МПриймаченко та ii казковi звiриУчні мистецьких шкіл області постійно беруть участь у різних виставках і конкурсах. Один з найпрестижніших заходів - Всеукраїнська мистецька програма «Нові імена України», яка спочатку проводиться на обласному рівні, де визначаються кращі з кращих, яким і пропонується представити свої роботи на заключному етапі конкурсу в Українському фонді культури ім. Бориса Олійника.

У цьогорічному обласному турі взяли участь 23 учні з 12 художніх шкіл Чернівецької області. Учасники представили 135 творів у номінаціях «Образотворче мистецтво» і «Народне мистецтво».

На конкурсі представлено живопис гуашевими та акварельними фарбами, графічні твори, виконані графітним олівцем, розпис на склі та тканині (батик), витинанки, ткані гобелени. Роботи демонструють справжнє різноманіття сучасних технік образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтв, зокрема традиційне буковинське мистецтво.

Детальніше...
Jun
02

«Смаки Буковини» у Берегометі (Берегометська ТГ)

Категорія: Наша робота
  • Друк
  • E-mail

193632443 282082943255277 3880121544328779156 nКоли мова йде про традиційну українську кухню, то на думку відразу спадає наваристий червоний борщ, пухкі вареники, духмяний житній хліб з запашним салом та часником і, звичайно ж, голубці…

Як ця страва прижилася в Україні ніхто достеменно не знає. Дехто вважає, що вона потрапила на український стіл з Молдови, Вірменії, а може й з Туреччини. Щоправда там голубці робили з виноградного листя. Комусь ця страва відома як долма.

Та українцям ця страва припала до душі і стала національною. Кожна господиня має свій рецепт приготування. У гуцульських селах традиційно голубці начиняють кукурудзяною крупою, в центральній Україні – гречкою та шкварками. Гуцулки крутять малесенькі голубці, як мізинчиик, розділяючи капустяний лист на декілька частин.

Детальніше...
Jun
01

«Смаки Буковини» у Ревне

Категорія: Наша робота
  • Друк
  • E-mail

193709375 281298026667102 2472004984869542848 nЗдавна на Кіцманщині до святкового солодкого частування подавали рисову начинку. Традиційно ця страва запікається у печі. Сьогодні рисову начинку нам презентуватиме Людмила Лагодин.

Промитий рис заливають гарячим солодким молоком, додають шматочки вершкового масла і залишають на деякий час, щоб рис зміг запаритися. В цей час необхідно підготувати палений цукор та почистити яблука. Збиті з цукром яйця, домашній сир з прянощами, свіжі або консервовані вишні, яблука добре вимішують і додають до запареного рису.

Детальніше...
Jun
02

Творчий світ дитинства

Категорія: Наша робота
  • Друк
  • E-mail

DSC 0873 1Напрочуд по-домашньому теплим і чуттєвим було свято, яке підготували методисти нашого Центру до Міжнародного дня захисту дітей. Направду кожна дитина є творцем, і саме на дорослих покладається відповідальність за те, щоб юні обдарування не втратили світлого бажання творити.

За першими успішними кроками на мистецькій ниві усі присутні мали змогу спостерігати під час тематичного свята «Творчий світ дитинства», що відбулося у Буковинському центрі культури і мистецтва. Свято розпочалося прем’єрою вистави за п’єсою Оксани Демиденко «У куми Брехні». Це був справжній режисерський дебют двох учасників школи сценічного мистецтва «Great stage»- Дениса та Серафима Пукличів (художні керівники – Тетяна Маслюк, Марта Шумілова-Лисякова).

Детальніше...
Jun
01

Міжнародний день дитини

Категорія: Наша робота
  • Друк
  • E-mail

76a0628-a3cd86f-dec6194-2-1-1-До Міжнародного дня захисту дітей презентуємо онлайн-концерт учнів музичних шкіл та шкіл мистецтв. Юні музиканти - переможці обласного відбіркового туру огляду-конкурсу Всеукраїнської мистецької програми «Нові імена». Щиро сподіваємося, що це тільки перша сходинка до успіху, а незабаром ці музиканти даруватимуть своє мистецтво у найкращих концертних залах світу.

Детальніше...

Більше статей...

  1. «Смаки Буковини» у Ревне
  2. «Смаки Буковини» у Чернівцях
  3. Творчий світ дитинства
  4. «Смаки Буковини» у Боянчуку

Сторінка 61 з 262

  • Початок
  • Попередня
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Наступна
  • Кінець
Copyright © 2012-2017 Учбово-методичний центр культури Буковини. Всі права захищено! © При цитуванні та використанні будь-якої інформації посилання на сайт обов'язкове. Розробка та дизайн Голєв Дмитро.