"На Вечорниці до вдовиці"

              o 1dro1bhv2pbf153o1nruerj7si1kЩе за часів наших дідусів та бабусь вечорниці були одним із найпопулярніших заходів серед молоді. Ще за часів наших дідусів та бабусь вечорниці були одним із найпопулярніших заходів серед молоді. Раніше не було можливості на спілкування через постійну роботу, не говорячи вже про відсутність соціальних мереж та інтернету. Тому змога гарно відпочити, позалицятися чи знайти собі пару зʼявлялася лише на вечорницях, клаках, танцях…
У ніч на Андрія молодь збиралась у велику гурму, дівчата ворожили, співали, а хлопці бешкетували та придивлялися до красунь.
Тож і цього разу наша українська молодь зібралася «На Вечорниці до вдовиці» в Чернівецькому обласному музеї народної архітектури та побуту. Учасники етно перформансу намагалися відтворити традиції та атмосферу тогочасних вечорниць. Молодиці співали українських пісень, ткали, вишивали, ворожили на свого судженого, розігрували калиту, адже вважалося, що на вечорницях піснями, жартами, заняттями рукоділлям дівчата закликали свою щасливу долю. Кожна дівчина мала виконати норму своєї праці, інакше наступного разу її вже не відпускали на вечорниці….
А як саме це відбувалося, дивіться далі….