Міжнародний онлайн-етнофорум поєднав поціновувачів української традиції

img10Упродовж п`яти днів у онлайн-форматі відбувається міжнародний онлайн-етнофорум, організований україністкою, філологинею Оксаною Проселковою (м.Краматорськ Донецької області). Серед спікерів – український фольклорист, співкерівник ансамблю українського автентичного співу «Божичі» Ілля Фетисов; фронтмен гурту «Даха Браха», лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Марко Галаневич; мистецтвознавець, художник-реставратор, іконописець Лев Скоп; головний режисер Сорочинського ярмарку, актор Олександр Князь та багато інших знаних в Україні та за її межами етнологів, народних майстрів, дослідників традиційної культури. Чернівецьку область у цьому поважному товаристві мала честь представляти кураторка етнографічного проєкту «Спадщина», письменниця, кандидатка філологічних наук, завідувачка науково-методичного кабінету дослідження та збереження традиційної культури УМЦКБ Іванна Стеф`юк (Олещук).

Тема четвертого дня роботи форуму звучала як «Традиційні обряди, драматургія, ярмарки», з огляду на це  спікерка виголосила доповідь «Вплив буковинських ярмаркових традицій на одягову культуру», стисло охарактеризувала зародження ярмаркових традицій на Буковині (від перших торжищ доавстрійського періоду, згодом – історію Петрівського ярмарку, і до сучасності.

Приємно, що виступ викликав активне обговорення і сподіваємося, що цінний досвід спілкування, отриманий на етнофорумі, переросте у тривалу і плідну співпрацю.

Ознайомитися з записами усіх доповідей, виголошених на форумі, можна у спільноті «Автентична Донеччина». А тези доповіді Іванни Олещук уже найближчим часом очікуйте у текстовому форматі на нашому сайті у рубриці «Традиційна культура».