«Марусяк запрошує друзів»

1_1124 червня у Центрі культури та мистецтв Кадубовецької сільської ради відбувся благодійний захід в памʼять про музиканта, композитора, аранжувальника Юрія Марусяка - ІІ Мистецький фестиваль «Марусяк запрошує друзів». Доля - таке коротке слово, яке вміщає в собі історію від народження до кінцевого шляху кожної людини і, навіть, коли життєва стежка закінчується, людина живе доти, доки про неї пам’ятають. Мої очікування від заходу були виткані із теплих передчуттів. Бо раз по раз у цей день з’являлося те, що змушувало відчувати незриму присутність тата: у піснях, у танцях, в музиці, яку дарували глядачам його рідні та друзі.

Глядачі бурхливим оплесками зустрічали кожен виступ учасників. Щиро віримо, що цей мистецький фестиваль памʼяті запалив у серцях односельчан бажання берегти надбання наших пращурів, вивчати народні традиції, любити українську музику. Від імені родини Марусяків щиро дякую всім, хто був у цей день з нами.

Тетяна Петришина, завідувачка навчально-методичного відділу мистецьких шкіл та підвищення кваліфікації працівників культури БЦКМ подарувала надзвичайну пісню, яка вселила віру в Перемогу. Допомагала провести захід режисерка, заслужений працівник культури України Лідія Гайдей.

За активну участь у заході щирі слова вдячності адресуємо Альоні Марусик, колективу «Діамант» (керівник - Владислав Курчак), зразковому колективу народного танцю «Струмочок» (керівник - Наталія Пелещишин), народному аматорському ансамблю «Черемшина» (керівник – заслужений працівник культури України Орест Сірецький), тріо викладачів Кадубовецької музичної школи у складі Тетяни Нестерюк, Марини Богданюк, Марії Баранецької, квартету «Душа» Кострижівської школи мистецтв у складі Марії Баранецької, Наталії Грумези, Тетяни Пилипюк, Ірини Матійчук, фольклорному колективу «Кадубівчанка» (керівник - Галина Марусяк), дитячому ансамблю «Голосочки» (керівник - Альона Марусик), дуету у складі Назара Андрусяка та Емілії Марусик (керівник - Альона Марусик), Олександрі Кирстюк, колективу «Freyuk band» (керівник - Михайло Фреюк), чоловічому вокальному ансамблю Центру культури та мистецтв Кадубовецької сільської ради (керівник - Валерій Палійчук), Василю Барабащуку, хореографічній студії «Пролісок» (керівник - Христина Бречко).

В памʼять про батька прозвучала пісня «Батьківська» у виконанні доньок Галини, Мар’яни та внука Михайла. А завершився захід спільним виконанням відомої пісні, яка була однією з найулюбленіших пісень Юрія Марусяка «Буковино, ти зелена».