Робота працівників культури Заставнівщини в умовах карантину

007В умовах карантину працівники культури Заставнівщини не полишають свою творчу діяльність, працюючи з учасниками аматорських колективів у режимі онлайн. Актори вчать тексти, вірші та пісні майбутніх вистав, працюють з фонограмами, спілкуються в режимі телефонних конференцій з режисером, художнім керівником. Керівники хореографічних колективів проводять ретельну роботу з шифрування танцювальних композицій (створення схеми танцю по фрагментам), монтажу музичного матеріалу і також проводять дистанційні репетиції в режимі онлайн. Опрацьовуються сценарні матеріали майбутніх заходів, складаються плани проведення майстер-класів. У режимі телефонних конференцій надавалася методична допомога по звітності про діяльність закладів культури району за І квартал поточного року. Деяку роботу працівники культури беруть додому.

Не вщухає співпраця з майстринею народної вишивки, директоркою будинку фольклору с. Задубрівка Ольгою Потоцькою. Ольга Георгіївна організовує в домашніх умовах тематичні виставки виробів народного мистецтва.

Проводиться щоденна онлайн-робота з працівниками клубних закладів району. Під час цієї роботи керівник клубної установи свого села надає відеозвіт про розповсюдження інформації (за допомогою звукопідсилювальної апаратури) усіх мешканців села "Про запобігання поширення коронавірусу COVID-2019". Вживаються постійні заходи по дезінфекції приміщень клубних закладів, проводиться прибирання та благоустрій прилеглих територій.

Не припиняє свою роботу та благодійну діяльність волонтерський центр «Янголятко» на базі Заставнівського районного палацу культури. Волонтери безкоштовно забезпечили захисними масками понад 5000 краян та розпочали новий етап своєї благодійної діяльності – пошиття індивідуальних захисних костюмів для медичних працівників Заставнівщини. Матеріали для пошиття надали заступник голови Заставнівської РДА Євген Семенюк та приватний підприємець Петро Король. Приміряти перший пошитий костюм довірили одному з найкращих лікарів екстреної медичної допомоги у Заставні Дмитру Ткачуку. Його думка авторитетна. Тому на його вердикт чекали з трепетом та особливим хвилюванням. Примірка! Позитивна усмішка Дмитра Івановича! На сьогодні вже пошили п’ять захисних костюмів для медпрацівників швидкої допомоги.

Волонтери – працівники Заставнівського РПК, небайдужі заставнівчани продовжують роботу із ще більшим ентузіазмом та відповідальністю. Бо ж працюють для своїх, захищаючи своїх. Ось так на Заставнівщині стають волонтерами. Попри ризик, фізичне та емоційне виснаження. Захистити лікарів заради людей, які потребуватимуть їхнього захисту – така благородна мета у волонтерського центру «Янголятко».