Вікнянська громада провела велелюдне колядницьке свято

2Вікнянська об`єднана територіальна громада велелюдно провела фестиваль колядок «Небо і земля нині торжествують», участь у якій взяли дитячі та дорослі колядницькі колективи із сіл Вікно, Онут, Брідок, Мосорівка, Самушин, Юрківці, Ржавинці, Товтри Заставнівського району.

«Коляда споконвіку об`єднувала не тільки родини, а й цілі громади. Сьогоднішній захід – це не забава і не розвага, це повага до традиції. Адже Різдво – найсвітліше свято року, тож хочеться розділити з вами світло цього дня. Щиро раді всім гостям, що ви сьогодні з нами», - з такими словами звернувся господар свята, голова Вікнянської ОТГ Іван Ковалюк.

Дитячі та дорослі колективи тільки умовно змагалися за перемогу, оскільки кожен виступ був направду самобутнім.

Окрім щедрого фольклорно-обрядового пісенного матеріалу, який звучав зі сцени, на відвідувачів свята чекали тематична фотозона у формі вертепу, виставка різдвяних іграшок та сувенірів, а також традиційні заставнянські лагуміни (смаколики).

Урочистою кодою свята став традиційний ржавинецький плєс – адресна віншувальна танцювальна обрядодія, котра виконується парубками на різдвяні свята, Трійцю та на весіллі когось із учасників колективу.

Господарі свята щиро подякували всім, хто підтримує Вікнянську громаду у проведенні цього масштабного заходу і побажали у такому ж гарному, а то й ширшому, складі зустрітися у наступному році.