Хто вмирає в боротьбі - в серцях живе повіки!

 DSC781721 листопада у Заставні працівники районного палацу культури біля пам’ятного знаку «Героям Небесної Сотні» провели мітинг-реквієм «Хто вмирає в боротьбі - в серцях живе повіки!» до шостої річниці Революції Гідності та Свободи.

Мітинг-реквієм відкрили Державним Гімном України, який виконали начальник відділу культури Заставнівської РДА Василь Барабащук та художній керівник палацу культури Сергій Статуєв.

У пам’ятну урочисту хвилину всі присутні віддали шану, запалили свічу пам’яті та піднесли квіти до підніжжя пам’ятної стели «Героям Небесної Сотні» і згадали у молитвах усіх Героїв, які віддали своє життя за наше майбутнє. Зі спогадами та побажаннями до громади Заставнівщини звернувся учасник Майдану, виконуючий обов’язки голови Заставнівської РДА Василь Молдован.

Василь Барабащук подякував чоловікам – героям (серед них і наші славні земляки), які виборюють право бути суверенною, єдиною державою та присвятив їм пісню на слова Тараса Шевченка «Думка».

Звертаючись до присутніх ведуча Ольга Цимбалюк наголосила:

- Відзначаючи чергову річницю Революції Гідності, ми творимо історію, яку пишемо разом. Ми-частинка народу. Без нас немає ні народу, ні історії. І нам творити нову історію держави, що займе належне місце серед вільних і рівних країн планети. Запам’ятаймо: «Люблять Батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що вона твоя!»

У пам'ять про загиблих Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО дівчата - учасниці хореографічної студії «Пролісок» вишукувалися біля пам’ятної стели з портретами героїв Заставнівщини, які полягли за волю та незалежність нашої держави.