Будеш жити, моя країно!

 DSC5852«Будеш жити, моя країно», - під такою назвою 23 серпня відбулися святкові урочистості, приурочені дню Державного Прапора України та 28 – й річниці Незалежності України у Заставнівському районному палаці культури.

Захід розпочався театралізованим дійством. Учасники внесли Державний Прапор України у супроводі юних вихованців хореографічної студії «Пролісок» і зразкового аматорського театру юного глядача «Мандрівник». Начальник відділу культури Заставнівської РДА Василь Барабащук виконав пісню «Прапор України». Присутні виконали Державний Гімн України, після чого «Україна» та маленькі україночки промовили слова про нелегкий час для нашої країни.

Основну частину концертної програми відкрили вокально-хореографічною композицією «З днем народження, Україно» за участі хореографічної студії «Пролісок» та солістки Наталії Олару.

З найголовнішими державними святами присутніх вітав в.о. голови Заставнівської РДА Василь Молдован, який наголосив, що ми повинні відроджувати національну свідомість і любов до своєї держави. З нагоди державних свят очільник вручив грамоти кращим працівникам установ та організацій району. Діти віддали шану та піднесли квіти до пам’ятної стели Героїв Небесної Сотні та пам’ятника Великому Кобзарю. Пам’ять героїв, які загинули за свободу і незалежність нашої держави, пом’янули хвилиною мовчання. Пам’яті героїв України була присвячена пісня «Закрили твої очі», яку виконали методисти Заставнівського РПК Олександра Воробйова та Інна Маліцька.

У концертній програмі взяли участь Олександра Ілліщук, Марія Пазюк, Анічка Кучерява, Юлія Лисюк, Світлана Семенюк, Світлана Кучерява, Роман Мельник, Ілона Задвірна, Аліна Якимчук, народний аматорський фольклорний колектив «Оберіг». Учасники хореографічної студії «Пролісок» презентували флешмоб «Я - маленька україночка з буковинського краю», який завершився вокально-хореографічною композицією «Мир над Україною».

Ведучі свята - Ольга Цимбалюк та Василь Барабащук побажали усім присутнім, щоб наша Україна буде сильна і багата, а наша земля - вільна і єдина.