Незабутнє свято у Заставні

 DSC95917 березня у Заставнівському районному палаці культури відбулося літературно-мистецьке свято «Земля, яку скропив Тарас, дрібними росами - сльозами», присвячене 205-й річниці від дня народження Великого Кобзаря та Міжнародному жіночому дню.

Свято розпочалося літературно-музичним прологом за творами Т.Г.Шевченка «І на оновленій землі»за участі акторів зразкового аматорського театру юного глядача «Мандрівник», народного аматорського театру «Дивосвіт» Заставнівського РПК та продовжився піснею «Благослови, мати» та піснею Анатолія Матвійчука «Шевченкові рядки» у виконані хорової групи народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Веселка».

Учні Заставнівської гімназії піднесли квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку від Заставнівської районної державної адміністрації та районної ради.

Немає у світовій літературі іншого поета, який би так ніжно, з любов’ю і болем оспівував у своїй творчості жінку – матір усієї землі, берегиню, продовжувачку роду. З вітальними словами та щирими побажаннями до всіх присутніх звернулися т.в.о. голови Заставнівської РДА Юрій Кітар та керуючий справами районної ради Іван Димка. Від імені усіх чоловіків вони побажали жіноцтву любові, добробуту в кожному домі, миру та злагоди.

Своїми незабутніми виступами присутніх потішили народний аматорський оркестр народних інструментів «Передзвін», Алінка Миронів, танцювальна група народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Веселка», учні Заставнівської гімназії, старша та молодша групи хореографічної студії «Пролісок», методисти Заставнівського РПК - Інна Маліцька, Олександра Воробйова та Сергій Статуєв, учні-вокалісти Заставнівської музичної школи та вищого професійно технічного училища №24.

На завершення свята ведучі наголосили: «Жінка - це свічка, запалена Господом на віки. Жінка - щоб іти по життю бік о бік, щоб бути коханою та захищеною». І щоб у цьому всі переконалися, на сцену вийшли чоловіки - керівники установ міста разом зі своїми синами, з вуст яких прозвучали найщиріші слова для Жінки. Під час виконання Сергієм Статуєвим пісні «Хай буде щастя і любов» усім присутнім в залі жінкам вручили квіти. Учасники заходу вийшли на сцену і ще раз привітали жінок з прекрасним святом.