Мужність і відвага крізь покоління

IMG 6407В історії нашої Батьківщини є чимало подій і дат, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. 14 жовтня – одна з таких дат. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та державне свято - День Захисника України. Тому поєднання цих трьох свят є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь захисників України та проявом поваги народу до них.

12 жовтня у Заставнівському районному палаці культури відбулися урочистості з нагоди святкування Дня захисника України «Мужність і відвага крізь покоління». У святковій залі присутні зустрілися з ветеранами та воїнами-визволителями трьох поколінь: ветеранів Другої Світової війни, воїнів-афганців, воїнів АТО. Концертна програма розпочалася інсценізацією «Ніхто не здолає твій дух і свободу» у виконанні учасників аматорських колетивів Заставнівського РПК.

День захисника України – це всенародне свято, бо захисниками Вітчизни є учасники національно – визвольних рухів XX століття, учасники Революції Гідності, добровольці і військові антитерористичної операції на Сході України, волонтери, діти і дорослі – всі ті, хто в різний спосіб наближають перемогу над російськими загарбниками. Покласти квіти до підніжжя пам’ятників воїнів односельчан Другої Світової війни, воїнів-афганців та до пам’ятного знаку героїв «Небесної сотні» було надано учням Заставнівської ЗОШ I-III ступенів, гуртківцям будинку дитячо-юнацької творчості та учням місцевої гімназії.

З найкращими словами вдячності до присутніх звернувся перший заступник голови Заставнівської РДА В. Молдован, який віддав данину поваги всім чоловікам, які відстоюють незалежність українського народу та суверенітет нашої держави. вітальним словом до своїх побратимів звернувся член громадської організації воїнів АТО – В. Берковський, який вручив подяки та медалі за відвагу.

Колоритні аматорські колективи району - хорова група народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Веселка» (керівник – Ю. Марусяк), хореографічна студія «Пролісок» (керівник - О. Цимбалюк), Ольга Сливка, вокальне тріо будинку культури с. Погорилівки у складі А. Мокан, Ю. та Д. Лисюків (керівник - Г. Гельмич), народний аматорський театр фольклору «Оберіг» (керівник – заслужений працівник культури України Л. Гайдей), чоловічий квартет «Соноріс» у складі В. Баращука, І.Дідуха, С. Цуркана та С. Статуєва, народний духовий оркестр «Мелодія» Заставнівського РПК (керівник - М. Микитей), жіноче тріо у складі М. Богданюк, Н. Цуркан та С. Семенюк у супроводі народного аматорського оркестру «Передзвін» (керівник - В. Гаврилецький), мішаний квартет «Авертон» викладачів музичної школи у складі І. Нестерюка, Н. Цуркан, О.Андрійчук та А.Фіщука вітали всіх захисників України.

Святкові урочистості завершилися виконаннямдуховного гімну«Боже великий єдиний» у супроводі народного духового оркестру «Мелодія» (керівник - М. Микитей).