Ти всіх святих святіша, ненько!

 Ти всіх святих святіша, ненько!14 травня у Заставнівському районному палаці культури відбувся тематичний вечір - концерт до дня Матері та Міжнародного дня сім’ї «Ти всіх святих святіша, ненько». У залі були присутні багатодітні матері, матері - героїні, матері загиблих воїнів АТО, матері воїнів–афганців, учасники АТО, випускники шкіл та численні гості.

Святковий концерт відкрили учасники хореографічної студії «Пролісок» композицією «Подоляночка» (постановка Івана Хащового, керівник - Ольга Цимбалюк). Матері отримали квіти від голови Заставнівської РДА Юрія Кітара, міського голови Василя Радиша, а також від молодого покоління Заставнівщини.

 Заставнівщина втратила 5 легенів-соколів: Андрія Василишина, Миколу Соловія, Василя Бабуха, Василя Місікевича, Петра Танасійчук, які зі зброєю в руках стали на захист рідної землі та не повернулися до отчого дому. Згадали прізвище неньок, сини яких не повернулися з Афганістану, і в їхній пам’яті вони навічно залишилися юними, сповненими надій та сподівань.

 У своєму виступі Юрій Кітар висловив шану та подяку усім матерям, дякуючи за ту любов, яку вони дарують дітям, підтримуючи у найскладніші миттєвості життя, радіючи за їхні успіхи та досягнення. У пам'ять про таку зустріч матерям були вручені подарунки. Того дня орден «Матір бійця АТО» отримала Галина Казимірик, син якої Віктор Ільїн мужньо боронить Україну від підступного російського агресора.

 Але яке ж свято без пісні й танцю! Своїми професійними виступами присутніх потішили Василь Барабащук, Юрій Марусяк, Іван Нестерюк, вокальне тріо викладачів Заставнівської музичної школи у супроводі народного аматорського оркестру народних інструментів «Передзвін», дует сестричок Ксенії та Ангеліни Місікевич, Денис Лисюк, Христина Воронюк. Яскравими хореографічними композиціями вирізнялися виступи танцювального колективу Центру дозвілля села Товтри, зразкового аматорського танцювального колективу «Струмочок» будинку культури села Кадубівці, танцювального колективу будинку народної творчості села Юрківці та зразкового аматорського дитячого ансамблю пісні і танцю «Червона калина» НВК села Чуньків.