День пам’яті та примирення у Заставні

 День пам’яті та примирення у Заставні8 травня мешканці Заставнівщини схилили голову у скорботі перед подвигом наших дідів-прадідів, які загинули у роки Другої Світової. Заставнівчани, підтримавши ініціативу працівників райдержадміністрації, зійшлися у центрі міста та вирушили до пам'ятника воїнам - захисникам, тримаючи у руках лампадки, свічки та квіти на знак пам'яті та примирення.

 Кожен з учасників ходи переконаний, що будь-який військовий конфлікт був і залишається жахливою трагедією людства й через десятиліття після його закінчення. Саме у День пам’яті та примирення ми згадуємо жертв Другої Світової війни.

Сімдесят три роки тому український народ разом з іншими народами ціною мільйонів життів захистив світ від нацистських окупантів. Українці на різних фронтах самовіддано та жертовно боролися проти спільного ворога. Вшановуючи ветеранів війни, ми усвідомлюємо, що без їхнього подвигу не було б ні сучасної Європи, ні сучасної України. Героїзм переможців у Другій Світовій війні надихає теперішніх воїнів до нових звершень, адже саме вони нині захищають незалежність й територіальну цілісність нашої Батьківщини на її східних рубежах. Тож битва нашого народу за перемогу триває. Ми переконані, що День пам’яті та примирення і День Перемоги стануть для нас символами єднання, яке дозволить перемогти ворога. Свята пам’ять про ветеранів залишається з нами як високий зразок мужності, сили духу, самопожертви, а водночас вічної скорботи за тими, хто віддав життя за свободу України.