«Вдячна Буковина» для Наталії Додяк

1 19 листопада у Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва директорку Мистецької школи Вижницької міської ради Наталію Додяк нагородили Почесною відзнакою Чернівецької обласної  військової адміністрації "Вдячна Буковина". Вручала нагороду заступниця голови Чернівецької ОВА Юлія Грицку-Андрієш у залі Чернівецької обласної філармонії ім.Д.Гнатюка.

Ми, колектив, учні та батьки школи, щиро вітають колегу із заслуженою нагородою. За роки своєї трудової діяльності Наталія Михайлівна стала справжньою професійною менеджеркою в галузі культури, відповідальною організаторкою багатьох мистецьких подій Вижниччини.

Впродовж 2012-2020-х років, займаючи посаду начальниці відділу культури Вижницької РДА, нею було організовано та реалізовано ряд культурно-мистецьких проєктів, які у Вижницькому районі успішно проходять і зараз. Найяскравіші з них - фестиваль патріотичної пісні ім.Павла Лейби «Переможемо з піснею», фестиваль народної творчості «Калинові обереги» уселі Іспас, Всеукраїнський фестиваль українського кіно і пісні ім.І.Миколайчука, Всеукраїнський фестиваль української естрадної пісні ім. Н.Яремчука «Пісня буде поміж нас» та багато інших мистецьких подій, в яких беруть участь знані українські виконавці. За  ініціативи та сприяння Наталії Михайлівни вийшла у світ книга Валентини Ковальської «Пісенне древо Івана Миколайчука». А ще – організовано мистецький табір для творчої талановитої молоді «До мети - разом!». Його реалізація відбулася завдяки Всеукраїнській молодіжній організації "Соціальний вектор" у партнерстві з Державною агенцією промоції культури України спільно з ГО "Український центр розвитку культур "Єднання" за підтримки Міністерства молоді та спорту України. Все це, без сумніву, сприяє позитивному іміджу Вижницької громади.

З 2020 р. пані Наталія очолює колектив Мистецької школи Вижницької міської ради. І за цей невеликий проміжок часу наша школа за рейтингом управління культури Чернівецької ОВА та Буковинського центру культури і мистецтва увійшла до першої десятки серед мистецьких шкіл області.

Окрім викладацької роботи, Наталія Михайлівна займає активну громадянську позицію. З початку війни, з 2014р.вона проводить волонтерську діяльність, а з початку повномасштабного вторгнення  збирає кошти для придбання необхідного для загону Вижницької ТРО, займається виготовленням окопних свічок, підтримкою сімей загиблих вижничан,  сімей вимушених переселенців, організовує благодійні концерти та мистецькі акції для жителів громади та ще робить багато іншого, що наближує нашу перемогу.

Наталіє Михайлівно! Міцного Вам здоров’я, сил та енергії для нових творчих звершень, хай завжди супроводжує Вас людська вдячність. А ця Почесна відзнака нехай додасть Вам сили, наснаги і надалі успішно працювати у галузі культури, розвивати мистецькі таланти, ініціювати та втілювати нові творчі проєкти на славу Україні.

Вітаємо!!!