«Ніч у музеї» з учнями мистецької школи

1 8

У Вижницькій мистецькій школі вже стало доброю традицією проводити один із уроків у Музеї старожитностей та етнографії Вижницького фахового коледжу мистецтв та дизайну ім.В.Шкрібляка. Ось і в цьому році, 19 жовтняучні та викладачі з радістю провели захід – зустріч "Ніч в музеї".

Для студентів-першокурсників, гостей зустрічі, учнів та викладачів школи засновники Музею старожитностей, викладачі коледжу, організатори зустрічі Дмитро та Марія Козубовські провели цікаву екскурсію, розповіли про історію заснування навчального закладу, його перших викладачів, а також звернули увагу на те, чим живе заклад сьогодні.

Олена Чепух - керівниця виконавчого апарату Вижницької районної ради, менеджерка проєктів представила міні-презентацію реалізованих спільних проектів та ініціатив, які втілювалися впродовж 2018-2023 років у співпраці коледжу та районної ради, ознайомила з проєктами та акціями, що мають відбутися в найближчій перспективі.

Одним з таких яскравих прикладів стала благодійна акція "Все буде Україна", яка й донині триває в музеї. Також презентовано новий спільний проект "Алея пам’яті Героїв Вижниччини", який втілюватиме громадська організація "СК "Іспас" за підтримки Вижницької районної ради, районної військової адміністрації, Вижницького фахового коледжу мистецтв та дизайну й ГО "Волонтери Вижниці" в рамках конкурсу, що проводив ЧБФ "Нова сім’я" .

 Родзинкою заходу стало знайомство з роботами та життєвими історіями мистецької родини Василащук із села Шешори Косівського району.

Народна майстриня художнього ткацтва Марія Василащук, дочка відомої ткалі, лауреата Державної премії України імені Тараса Шевченка Ганни Василащук, спільно з учителькою української мови та літератури Шешорської гімназії Марією Титаренко презентували ткані вироби родини Василащук, які створені за мотивами "Кобзаря" Т.Г.Шевченка.

Ганна Ватаманюк, заступниця директора мистецької школи Вижницької міської ради подякувала викладачам та студентам коледжу за черговий урок пам’яті, історії та етнографії та подарувала скрипкову мелодію "Високий перевал" Мирослава Скорика.

Цьогорічна зустріч "Ніч в музеї" дає натхнення та мотивацію на вивчення, збереження та розвиток культури рідного краю.