Моя, ти Вижнице, мій краю

1_2Свято з нагоди Дня міста Вижниці завжди був шумним, з веселощами і сміхом, з виставками, перфомансами, флешмобами і ярмарками. Але сьогодні не до гамірних святкувань. На площі Героїв Майдану відбувся благодійний концерт на підтримку 93-го окремого батальйону ТрО Вижницького району "Моя, ти Вижнице, мій краю." Цьогорічний випускник нашої Мистецької школи Дмитро Клим та Віолетта Панасенко, учні Вижницького опорного ліцею ім. Ю. Федьковича урочисто підняли Державний Прапор України та прапор Вижницької територіальної громади під звуки Державного Гімну.

Ведучі урочистого зібрання - заслужений працівник культури України Михайло Ковалюк та заслужена працівниця культури України Ольга Дроняк закликали хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх полеглих за волю та незалежність України. З вітальним словом до жителів та гостей громади звернулися голова Вижницької міської ради Олексій Чепіль, голова Вижницької районної державної адміністрації Сергій Чеботар та голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк.

А потім щирими оплесками, вижничани та гості міста зустрічали та проводжали кожен виступ учасників аматорських колективів Вижницького будинку культури, вихованців Буковинського центру мистецтв та Вижницького БДЮТу, учнів і викладачів нашої Мистецької школи. Серед учасників – духовий оркестр (керівник - Петро Гешко), гурт під керівництвом Володимира Бойчука та викладач скрипки Ігор Лучик. Попереду гаряче воєнне літо. Бої продовжуються. Віримо в ЗСУ! Допомагаємо ЗСУ! Тримаємо стрій. Переможемо!

 Ганна ВАТАМАНЮК,

заступниця директора

Мистецької школи

Вижницької міської ради