День Незалежності у Вижниці

1 3Незалежність України… Страшну і велику ціну ми, українці, платимо сьогодні за волю, свободу, національну ідентичність, за незалежність нашої держави. Українці мужньо переносять випробування, на жаль гинуть найкращі сини й доньки нашої держави, але підростають нові покоління лицарів правди та свободи.

23 серпня на площі Героїв Майдану у Вижниці відбулося урочисте зібрання з нагоди дня Державного Прапора України та 31-ї річниці Незалежності нашої держави.

З вітальними словами до присутніх звернулися представники влади району, міста, громадські активісти. У концертній програмі свята взяли участь вихованці Буковинського центру мистецтва, народного аматорського ансамблю танцю «Смеречина», народного аматорського театру Вижницького будинку культури, учні та викладачі Мистецької школи. Глядачам припали до душі щира пісня від Омеліяни Попович і танець «Ми з України» від колективу «Смеріченька» класу хореографії Ірини Хотимської.

 Урочистості провели заслужений працівник культури України Михайло Ковалюк та заслужена працівниця культури України Ольга Дроняк.

Україна – країна неймовірної краси, але з важкою долею. Підступний російський сусід століттями зазіхав на нашу територію, зросійщував мову і віру, репресіями та голодомором фізично знищував народ. Ми вистояли тоді. Вистоїмо і тепер.

Тримаємо стрій! Переможемо! Слава Україні!

 

Ганна ВАТАМАНЮК,

заступниця директора

Мистецької школи

Вижницької міської ради.

 

Фото Олександра ТОЛОШНЯКА,

керівника народної аматорської

кіностудії «Черемош»

Вижницького будинку культури