У Вижниці відзначили День захисту дітей

285775164 684457579379007 4799240710267421173 nПершого червня весь світ відзначає День захисту дітей. У зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну захист дитинства став основним завданням країни.

Першого червня на площі Героїв Майдану у Вижниці відбувся міський благодійний ярмарок на допомогу Збройним Силам України. Окрім торгівлі солодкими смаколиками у програмі була розгорнута тематична виставка української книги Вижницької публічної бібліотеки, майстер-клас кляксограіії від працівниць дитячої бібліотеки, виставка робіт студентів та викладачів Вижницького фахового коледжу мистецтва та дизайну ім. В. Шкрібляка, виставку малюнків та пісенні дарунки від вихованців Вижницького будинку дитячої та юнацької творчості.

Усі відвідувачі мали змогу придбати збірки поезій відомих буковинських авторів Тамари Севернюк та Віктора Максимчука, дослідження українського фольклору народної артистки України Валентини Ковальської, книги спогадів про Назарія Яремчука, Михайла Маслія. Центр безоплатної правової допомоги (керівниця - Людмила Мацюк) та ГО «Центр розвитку громад. Ідея.Дія.Результат» (керівниця - Галина Єрема) провели флешмоб «Діти України».

Учні та викладачі Мистецької школи також взяли активну участь у проведенні ярмарку. Танцювальний колектив "Смеріченька" (керівниця - Ірина Хотимська) потішив хореографічною композицією "Ми з України". Вихованці та наставники художнього відділення організували мистецьку акцію - малюнок на асфальті та підготували для реалізації листівки з репродукціями всіх дитячих малюнків, які були розміщені на всіх видних місцям міста, а також створили імпровізовану галерею просто неба.

В ошатний залі міського будинку культури відбулося урочисте вручення випускникам свідоцтва про закінчення навчання в школі. Дитинство та юність наших дітей назавжди обпалені війною. Тож нехай сьогоднішній день відверне хоч на мить від тривожних думок і переживань.

Ганна ВАТАМАНЮК,

заступниця директораМистецької школиВижницької міської ради