Свято Писанки у Вижниці

278939674 520267199836245 5734857711675299665 nВеликдень - найвеличніше свято для християн. Мученицький та стражденний він для українців цього року. Традиційно у Вижниці у Великодній вівторок проводиться свято Писанки. Розпочалося воно у Вижницький дитячій бібліотеці хвилиною духовності «Молимося за Україну».

Її провів військовий капелан, викладач художнього відділення нашої Мистецької школи Федір Чев'юк. У спільній молитві взяли участь діти та їхні батьки - вимушені переселенці та жителі громади. Присутні молилися за всіх українських дітей, за військо, за перемогу і мир.

Директорка бібліотеки Ольга Ямбор презентувала ігровий куточок для найменших діток та ознайомила з новою послугою "Залиш дитину на годину". Облаштування ігрового простору відбулося завдяки фінансовій підтримці Антоніни Кириляк (придбання килиму), Наталії Додяк (іграшки) та Клубу українських жінок у Греції (канцтовари, олівці, фарби, конструктори, іграшки). Продовжила великоднє свято мистецька акція "І писанка оранжево горить". Дерева на площі Темістокля Вірсти розквітли барвистими писанками, які виготовили учні Вижницької загальноосвітньої школи ім. Ю. Федьковича, учні нашої Мистецької школи, діти вимушених переселенців. Оновили імпровізовану галерею дитячих малюнків просто неба "Слава Україні!"

Всі учасники дійства отримали від UNION OF UKRAINIAN WOMEN IN GREECE щирі подарунки. Вони були зібрані родинами українців, які проживають у Греції. У кожній оздобленій намистинами, наліпками, розфарбованій скриньці та у барвистому наплічнику окрім кольорових фломастерів, олівців були листи-підтримки від маленьких друзів з далекої Греції. Слова вдячності линуть до них від дітей-вимушених переселенців з Києва, Фастова, Броварів, Гостомеля, Ірпіня, Яготина та інших, які проживають у Вижниці та селі Мілієве.

Об’єднаймося ж у щирій молитві за Україну, її воїнів, які чинять опір та виборюють незалежність у російського ворога задля щасливого майбутнього нашої держави! Тримаємо стрій! Слава Україні! Христос Воскрес! Переможемо!

 

 Ганна ВАТАМАНЮК,

заступниця директора

Мистецької школи

Вижницької міської ради