Інклюзивна мистецька освіта у мистецькій школі

274552698 480221130507519 3592151160126093887 nВходження України до європейського освітнього простору зумовило те, що останніми роками з боку держави все більше уваги приділяється питанням вільного доступу до якісної мистецької освіти дітей з особливими потребами. В основі інклюзивної освіти лежить право людини на освіту, проголошене в Загальній декларація прав людини 1948 року, яка стверджує: "Кожен має право на освіту...".

22 лютого адміністрація школи отримала диплом, яким Міністерство культури та інформаційної політики України та Державне агентство України з питань мистецтва та мистецької освіти відзначило нашу Мистецьку школу, як учасника ІІ етапу пілотного проєкту з реалізації концепції інклюзивної мистецької освіти "Мистецька освіта без обмежень".

Попереду на школу чекають великі зміни та удосконалення. Адже інклюзивна освіта - це постійний процес, спрямований на усунення бар'єрів, що перешкоджають здійсненню права на освіту, на формування системи цінностей для реалізації практичних принципів інклюзивної освіти.

Методична література, посібники, інструкції та роз'яснення допоможуть викладачам школи створити адаптовані та індивідуальні плани і програми для учнів інклюзивної форми навчання.

Ганна ВАТАМАНЮК,

заступниця директора Мистецької школи Вижницької міської ради