В єдності наша сила

1 15День захисників і захисниць України —державне свято України, що відзначається 14 жовтня водночас зі святами Покрови Пресвятої Богородиці та днем Українського козацтва.

14 липня 2021 року Верховна рада України перейменувала свято на «День захисників і захисниць України». Сьогодні, коли окрім бойових дій йде інформаційна війна, важливо не перетворювати це знакове свято на совкове «защітніка» з подарунками для всіх без ліку хлопчиків і чоловіків. Тому упродовж двох тижнів жовтня учні художнього відділення (викладачі - Любов Косович та Олени Ткач) мистецької школи Вижницької міської ради готували виставку "Малюнки для воїна".

Зі словами щирої віри і впевненості, що наші малюнки допоможуть військовим у бойових діях, їх вручили заступниці ГО "Волонтери Вижниці" Людмилі Мацюк. Вона долучила малюнки до усіх гостинців, які відвезли волонтери для воїнів на Схід України. 14 жовтня біля підніжжя символічної могили «Борцям за волю України» викладачі та учні школи долучилися до загальноміської молитви за мир в Україні та урочистого мітингу шанування всіх захисників та захисниць України «В єдності наша сила».

Слава Україні!

Героям слава!

Ганна ВАТАМАНЮК,

заступниця директора Мистецької школи

Вижницької міської ради