Ніч у музеї

1 2Цікавою, затишною і родинною стала екскурсія музеєм старожитностей та етнографії Вижницького фахового коледжу мистецтв та дизайну ім. В. Шкрібляка. Для студентів-першокурсників та учнів художнього відділення Мистецької школи викладачка коледжу, організаторка музею Марія Козубовська провела цю екскурсію.

Дмитро Козубовський розповів про історію заснування навчального закладу, його перших викладачів, а студенти-старшокурсники розповіли про те, чим живе заклад сьогодні. Запрошені гості - голова районного осередку товариства «Гуцульщина» Василь Марчук, керівниця проєкту «Одягові традиції Гуцульщини» Олена Чепух у своїх виступах надихнули юнацтво на активну роботу зі збереження та відновлення автентичної культури рідного краю і довели, що реалізовуючи навіть маленькі проєкти, можна зробити чимало корисного для суспільства. «Мелодія» Мирослава Скорика у виконанні викладачки Мистецької школи Ганни Ватаманюк під тихий подих свічок додала зустрічі романтичного забарвлення.

«Як? Все це вишито і вирізьблено під каганець чи свічку? І без телевізора та інтернету? А де брали схеми, а нитки, інструменти?», - щиро дивувалися та захоплювалися учні школи.