На Вижниччині відзначили 30-ти річчя створення Народного Руху України

79644583 2490663627708885 2066984080993419264 o17 грудня у залі засідань Вижницької районної ради зібралися представники Народного Руху Вижниччини, Всеукраїнського товариства «Просвіта», очільники районної влади та об’єднаної територіальної громади, старшокласники, громадські діячі, щоб відзначити 30-ти річчя від дня створення Народного Руху на Вижниччині.

Присутніх ветеранів-рухівців привітав в.о. голови Вижницької райдержадміністрації Юрій Татарин та відзначив, що ще у свої студентські роки мав нагоду зустрітися особисто та перейнятися ідеями В’ячеслава Чорновола. «Пишаюся вами, шановні патріоти, що ви, не зважаючи ні на що, часто ризикуючи свободою та добробутом власних родин, несли ідею суверенної України на Вижниччині та стали сподвижниками становлення її незалежності», - додав він.

Представники влади відзначили рухівців грамотами та подяками, а представники обласного осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Г. Шевченка відзначили також тих, хто займається активною діяльністю по донесенню молодому поколінню українських національних ідей. Своїми спогадами про зародження Руху на Вижниччині поділилися ініціатори його створення Володимир Шкляр, Володимир Клим-Грабницький, Георгій Мензак.

Присутні вшанували хвилиною мовчання рухівців та захисників української національної ідеї, які вже відійшли у кращі світи. Окрасою свята стали виступи Анни Ватаманюк, провідного методиста Вижницького РБНТД, Ольги Дроняк, художнього керівника Вижницького РБНТД, вокального тріо Міліївського СБНТД у складі Василя Овадюка, Олени Решко, Петра Гешка та народного артиста України Івана Дерди. Провела захід головний спеціаліст відділу культури Вижницької РДА Ангеліна Юрійчук.