І знову «Німчич». І знову успіх.

79644724 2854741394576597 835232278484353024 o11 грудня у Вижницькому будинку дитячої та юнацької творчості відбулася презентація ХХХ ювілейного номеру журналу "Німчич". Журнал вийшов за сприяння міського голови Вижницької ОТГ Олексія Чепіля.

Того дня відбулося й вручення літературно-мистецькі премії журналу. У номінації «Література» премію здобула заслужений діяч мистецтв України Тамара Севернюк за постійну публікацію поетичних творів, у номінації «Мистецтво» - Ганна (Тереза) Герцюк (Балагурак) за публікацію своїх художніх робіт, вишивки та гончарного мистецтва, у номінації «Публіцистика» - Марія Мазепа за публікації у журналі низки статей про славетні імена та людей Вижниччини.

Усі номінанти виступили з вдячним словом. А Тамара Севернюк окрім власних віршів ще й виконала свої пісні. Художній керівник Вижницького РБНТД Ольга Дроняк подарувала усім присутнім щиру українську пісню.

Ведуча презентації Ангеліна Юрійчук, головний спеціаліст відділу культури Вижницької РДА, автор багатьох прозових творів, публікацій, що друкувалися у «Німчичі», презентувала не тільки вже знаних та відомих авторів, а й дебютантів. На свято завітали творчі делегації з Косівщини Івано-Франківської області, Кіцманщини та Путильщини.

Наталія Додяк, начальник відділу культури Вижницької РДА у своєму емоційному виступі виразила щиру вдячність авторам журналу та закликала усіх зберегти галузь культури.

Анна ВАТАМАНЮК,

провідний методист Вижницького РБНТД