На Вижниччині відзначили День Незалежності

69360952 416514399215646 3039217063076823040 nУрочистості з нагоди дня Незалежності України на Вижниччині розпочалися урочистим підняттям Державного Прапора України та святковим мітингом на площі Героїв Майдану.

З вітальним словом до присутніх звернулися очільники районної та міської влади, працівників установ та організацій та гостей-учасників мотофестивалю «Шлях мольфара-2019. Примівник». Підняти Державний Прапор мали честь вчитель української мови та літератури, громадська діячка Таміла Торшина та багаторічний голова м. Вижниці, учасник Вижницького театру, громадський діяч Дмитро Іванчук.

У своєму вітальному слові в.о.голови Вижницької райдержадміністрації Юрій Татарин наголосив: «Ті зміни, які зараз відбуваються у державі також є проявом демократії та незалежності, адже зміна влади відбулася мирно та цивілізовано. Нині перед органами влади є чимало проблем і невирішених питань. Але головне завдання полягає в тому, щоб зробити все від нас залежне, щоб кожний громадянин зрозумів і повірив в те, що влада – для людей, а не люди для влади».

Після вітальних слів вручили районні відзнаки «За заслуги перед Вижниччиною». Зокрема цьогоріч найвищі відзнаки району отримали Таміла Торшина, Михайло Софійчук, Дмитро Іванчук, Василь Татарин. Відзнаками Верховної ради України нагороджені громадські діячі, патріоти Вижниччини - Наталка Андрицуляк,  Марія Ісопчук, Микола Бойко.

У рамках урочистостей відбулося й відкриття цьогорічного фестивалю мототуризму «Шлях мольфара – 2019. Примівник». Засновник Олександр Басараба відзначив, що Вижниччина вже всьоме гостинно приймає мотолюбителів та надихає своїми гірськими краєвидами та привітною атмосферою. Для присутніх учасники фесту підготували особливе привітання – показове маневрування на мотоциклі. За результатами якого кращих учасників відзначили спільними грамотами Вижницької райради та райдержадміністрації. Урочисті заходи відбулися також в Банилові, Берегометі, Вашківцях, селах Мигове, Велике, Вали, Волока.

25 серпня святкування головного державного свята на Вижниччині продовжили Кубком району з футболу, а на площі Героїв Майдану відбувся святковий концерт за участі художніх аматорських колективів району.

Анна ВАТАМАНЮК,

провідний методист Вижницького РБНТД