Куди ж це ти, каче?

52870311 2301670119883730 5832652896063193088 n22 лютого у читальній залі Вижницької районної бібліотеки відбулася презентація другої поетичної збірки нашої землячки, посла українського слова та співзасновника громадської організації "Українська хата" при Посольстві України в Йорданії Вікторії Бричкової-Абу Кадум. Доля склалася так, що зараз пані Вікторія проживає в Йорданії. А цими лютневими дня вона приїхала до своєї родини, шкільних друзів, вчителів та презентувати нові поетичні здобутки.

"Куди ж це ти, каче?" – збірка поезій, сльози душі українки за подіями на Майдані та в зоні АТО (ОСС). Всі присвяти, які лягли на сторінки збірки, не просто вигадані, а реальні. Спілкування Вікторії з рідними загиблих і постійна їх підтримка - це, мабуть, головне і найболючіше…

Провела зустріч провідний спеціаліст відділу культури Вижницької РДА Ангеліна Юрійчук. Поетеса вкотре продемонструвала нам, українцям, як любити рідний край, державу, рідну маму, просто своїх родичів.

Біль і страждання за втраченими життями патріотів, Героїв Небесної Сотні, Героїв АТО - це її біль, це її душевна рана. Вікторія ніби оприлюднила цей біль словами поета.

Віктор МАКСИМЧУК,

головний редактор

літературно-мистецького часопису «Німчич»