На Вижниччині вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні

52387551 743883339338427 322898381502414848 nТе, що відбулось на Майдані у 2014 будемо пам'ятати завжди. У всіх клубних закладах культури Вижниччини спільно з працівниками бібліотек та сфери освіти відбулися поминальні заходи по вшануванню пам'яті тих, хто віддав життя за Незалежність України, за її вільне майбутнє.

Учні шкіл, учасники аматорських колективів та любительських об'єднань клубних закладів долучилися до Всеукраїнської мовчазної акції «Ангели майдану». Найбільш яскраві з них відбулися у будинку культури смт. Берегомет (директор - Євгенія Атрощенко), клубі с.Волока Вашківецької ОТГ (завклубом - Минодора Кушнір).

«Їхні серця заб'ються в небесах», - захід під такою красномовною назвою відбувся у с. Коритне. Тематичний вечір-спогад односельців-учасників Майдану «Герої не вмирають» відбувся у будинку народної творчості та дозвілля с.Лопушно (директор - Раду Ленца).

У Народному домі с.Банилів відбувся захід «Майдан: більше ніж життя і смерть» (директор - Міла Куанова). Уроки мужності пройшли у клубі с.Бережонка (завклубом - Орися Сідор), «Їхній дух незламний, їхній подвиг безсмертний» - у клубі с.Слобода-Банилів (завклубом - Віталій Кузенко). Літературні вечори, присвячені цій даті відбулися у будинку культури с. Лукавців (директор - Валентина Шевчук) та у клубі с. Заріччя (завклубом - Марина Савка)

Безсмертні душі вбитих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам‘яті, адже Герої не вмирають, вони стають янголами-охоронцями. Героями залишаються у наших серцях, а їхній подвиг та слава житиме вічно.

Анна ВАТАМАНЮК,

провідний методист Вижницького РБНТД