У Вижницькому районі відзначили 30-ти річчя виведення військ з Афганістану

52451582 1950303901744863 4370775070797201408 n30 років уже минуло з часу війни, яка забрала життя понад 3 тисяч наших співвітчизників, ще стільки ж стали інвалідами, а більше сотні тисяч у зовсім молоді роки посивіли і отримали звання ветеранів. Кожен четвертий учасник десятилітньої військово-політичної спецоперації Радянського Союзу в Афганістані – українець.

15 лютого у Вижницькому районі вшанувували учасників бойових дій на території інших держав та 30-ту річницю виводу військ з Республіки Афганістан. Спершу воїни-афганці, яких зібралося понад 50, та дружини-вдови зустрілися з керівниками районних служб та установ, зокрема керівником Пенсійного фонду у Вижницькому районі Миколою Бойком, керівником управління газового господарства Олександром Рогатиновичем, головним лікарем КУ «Вижницька ЦРЛ» Федором Митринюком, представником управління соціального захисту населення та мали змогу отримати відповіді на свої запитання.

Урочиста частина програми розпочалася вітальними словами голови Вижницької райдержадміністрації Руслана Сенчука та голови районної ради Михайла Андрюка, які у своєму виступі подякували воїнам-інтернаціоналістам, чий досвід став одним з основних у становленні українського війська, за те, що в 2014 році афганці, не вагаючись, відстоювали Революцію Гідності, а згодом одні з перших стали на захист українських кордонів на Сході держави.

Керівники району вручили вітальні адреси районної ради та райдержадміністрації ветеранам з нагоди 30-ї річниці виведення військ з Афганістану. У свою чергу, воїнів-афганців привітали Вашківецький міський голова Микола Перч, Берегометський селищний голова Сергій Боднарюк, Мигівський сільський голова Василь Мудрак, Банилівський сільський голова Василь Соломко.

Ведуча заходу - методист Вижницького РБНТД Наталія Шолєва достукалася до сердець мужніх воїнів, пригадавши історії з їхніх буремних років служби в Афганістані, назвавши їхні заслуги та нагороди, сім'ю та досягнення сьогодення. Присутні згадали й тих, кого вже немає серед живих, ушанувавши їх хвилиною мовчання.

Чуттєвий спів вокального квартету будинку народної творчості та дозвілля с.Мигове під керівництвом Галини Москалюк та володаря Гран-прі відкритого фестивалю української естрадної пісні імені Назарія Яремчука Данила Карачевского не залишили нікого в залі байдужим.

На завершення голова районної спілки ветеранів Афганістану Василь Коновчук подякував працівникам культури за гарний концерт та закликав воїнів частіше зустрічатися та підтримувати один одного. 

Анна ВАТАМАНЮК,

провідний методист Вижницького РБНТД