Творча зустріч з Степаном Кириляком

49997564 2237748719609204 2742350057448669184 nПочаток Нового 2019 року ознаменувався гарною подією. Творчий клуб інтелігенції Вижниччини «Німчич» започаткував новий захід – «Літературні зустрічі». Так, 11 січня у читальному залі Вижницької районної бібліотеки відбулося перше засідання, під час якого відбулася зустріч з Степаном Кириляком з нагоди його 70-ти річчя. Провела цю імпрезу головний спеціаліст відділу культури Вижницької РДА Ангеліна Юрійчук. Після вступного слова Степан Васильович Кириляк, заслужений журналіст України, письменник, член НСЖУ та НСМНМУ коротко розповів про своє дитинство і юність. Брат Степана Васильовича - Юрій Кириляк, керівник адвокатури району, поділився спогадами про їхні юні роки, розповів про брата, звернув увагу на головні завдання держави і суспільства у культурному розвитку молодого покоління.

Ярослава Кибіч, член НСЖУ, письменниця, поділилася враженнями про спільну працю в районній газеті "Вижницькі обрії", про поетичний світ Степана Васильовича, запросивши при цьому увесь колектив газети до спільних привітань ювіляра. Свої вітання ювілярові адресували журналісти, члени НСЖУ Марина Кисилиця, Алла Чечул, Ганна Гудима. Поетеса Світлана Ярема передала у подарунок картину "Лебеді кохання" зі щирими побажаннями добра.

Вижницький міський голова Олексій Чепіль підкреслив, що Степан Васильович - це легенда міста, це творча особистість, яка працювала і працює на район, на славу міста, а районна бібліотека, у стінах якої постійно проводяться такі заходи - це сучасний центр культурного розвою. Анна Ватаманюк виконала на скрипці чудову мелодію Мирослава Скорика. Слова вітання від імені РО ВУТ "Просвіта"(голова - Дмитро Никифоряк) зачитала ведуча. Василь Марчук, голова товариства "Гуцульщина" звернув увагу присутніх на давню дружбу з ювіляром. Іван Бойко, голова ради ветеранів району поділився спогадами про їхню спільну роботу, про людей, які зробили чимало добрих справ, як для району, так і для міста. Володимир Ворончак, заслужений майстер народної творчості України, директор Вижницької художньої школи голова Буковинського осередку НСМНМУпобажав Степану Васильовичу не зупинятися на досягнутому. Голова осередку Союзу Українок Ольга Грібович щиро дякувала за творчу підтримку і побажала ювілярові довгих років життя.

У виконанні директора Вижницької школи мистецтв Івана Ковалюка та викладача цієї школи Тараса Онисим'юка прозвучала пісня "Розпрягайте, хлопці, коні". Голова районного осередку краєзнавців, письменник Ілля Стринадко привітав ювіляра і подякував за співпрацю. Члени клубу творчої інтелігенції Василь Дихтяр, Василь Овадюк, Віталій Косович, Василь Ватрич, Ярослав Кузик, Михайло Горюк, Танасій Мацюк та Василь Гора також щиро вітали Маестро. Бібліотечні працівники на чолі з директором бібліотеки Валентиною Білак вручили Степану Кириляку святковий торт. На завершення імпрези у виконанні всіх присутніх прозвучала спільна коляда "Нова радість стала".

Віктор МАКСИМЧУК,

головний редактор літературно-мистецького альманаху «Німчич»