Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2017/Marsh/21
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017/Marsh/21

У Вижниці відзначили чергову річницю від дня народження Великого Кобзаря

 9 березня з нагоди 203-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка у Вижниці відбулася низка заходів. Представники районної влади, широкі кола громадськості зібралися на площі Героїв Майдану, щоб вшанувати Великого Кобзаря.

Голова райдержадміністрації Руслан Сенчук, заступник голови районної ради Сергій Вірста та голова Вижницької об’єднаної територіальної громади Олексій Чепіль поклали квіти до підніжжя пам’ятника Т. Г. Шевченку. Урочистості розпочалися спільним виконанням Державного Гімну України.

Звертаючись до присутніх, Руслан Сенчук зазначив, що нині відзначення чергової річниці від дня народження генія українського народу має особливе значення. «Шевченко був, є і буде символом української незламності, твердості духу та патріотизму. І наразі саме його образ служить для багатьох наших солдатів добрим прикладом, а його поезія піднімає бойовий дух та вселяє віру у перемогу, –зазначив посадовець. –Тарас Шевченко перший в українській літературі пророкував нашому народу щасливе майбутнє. Вірю, що ми його виборемо: І на оновленій землі, врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, І будуть люде…»

Під час заходу відбулося нагородження переможців районного етапу конкурсу «Хвилююче слово Пророка», що відбувся у Вижниці. Усі присутні мали гарну нагоду почути виступи переможців цього конкурсу.

Завершити урочисте зібрання ведучий - заслужений працівник культури - Михайло Ковалюк запросив хор Вижницького територіального центру (керівник - Василь Овадюк). Колектив урочисто виконав «Заповіт», який підхопили усі присутні.

 

 Анна ВАТАМАНЮК,

провідний методист Вижницького РБНТД

 

{gallery}2017/Marsh/21{/gallery}