Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2017/February/24
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017/February/24

На Вижниччині відбулися заходи з нагоди 28-ї річниці виведення військ з Афганістану

15 лютого Україна вшановувала воїнів, які брали участь у локальних військових конфліктах, що спалахували на території інших держав та 28-ми річчя виведення радянських військ з Афганістану. Вже традиційно воїни-афганці, вдови воїнів-афганців Вижницького району зібралися, щоб вшанувати пам'ять полеглих побратимів.

Цього року основні заходи відбулися у селі Мигово, на малій Батьківщині Василя Токаря, жителя цього села, який загинув в Афганістані. Учасники бойових дій та представники районної влади поклали квіти до могил загиблих воїнів, які відійшли у вічність вже після афганських подій .

Згодом у будинку народної творчості та дозвілля відбулися урочистості, участь в яких взяли перший заступник голови Вижницької районної державної адміністрації Ілля Романюк, заступник голови районної ради Сергій Вірста, Мигівський сільський голова Василь Мудрак. Вітаючи воїнів-афганців, Ілля Романюк відзначив їхній подвиг та зауважив, що й нині вони не залишаються осторонь тих подій, які відбуваються в Україні. «Куди б не закидала доля вас, дорогі наші земляки, кому довелося брати участь у бойових діях, ви завжди чесно і сумлінно виконували військову присягу, – сказав він. – І сьогодні Ви не залишилися осторонь тих подій, що відбуваються у нашій державі: вийшли на Майдан, коли на нашу землю прийшов агресор, стали на захист незалежності та суверенітету України, хто в лавах Збройних Сил, а хто, ставши волонтерам та надаючи посильну допомогу бійцям». За мужність та патріотизм воїнів-афганців нагородили почесними грамотами Вижницької районної державної адміністрації та районної ради.

Голова Вижницької районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Василь Коновчук нагородив своїх побратимів медалями «За звитягу» та почесними грамотами обласної організації та Української спілки ветеранів Афганістану.

Упродовж заходу звучали пісні та вірші, написані Василем Токарем Їх виконували Анастасія Бойчук, Дмитро Гуцул та Галина Москалюк. Приємним дарунком для усіх воїнів-афганців та учасників АТО, які також завітали на захід, став концерт народного артиста України Павла Дворського з синами Павлом та В’ячеславом.

Анна ВАТАМАНЮК,

провідний методист Вижницького РБНТД

 

{gallery}2017/February/24{/gallery}