Великокучурівська громада святкує День вишиванки

1621860062035У недільну днину, 23 травня у філії центру культури та дозвілля села Снячів Великокучурівської сільської ради відбулося свято з нагоди Дня вишиванки. У цьому мальовничому куточку Буковини шанують народні традиції, а до вишитої сорочки ставляться як до святині.

Того дня розквітло розмаїттям вишиванок село Снячів. Переступивши поріг клубного закладу, потрапляєш у світ вишиваного дивотвору. Стіни великого, малого залів, фойє, кожен куточок прикрасили понад сто жіночих та чоловічих вишиванок, безліч вишитих і тканих рушників, серветок, скатертин. Усе це - творчий доробок організаторки культурно-дозвіллєвої діяльності філії, заслуженого працівника культури України, талановитої майстрині народної вишивки і ткацтва Трандафіри Сушинської.

Традиційно перед початком свята з вітальним словом до присутніх звернувся голова Великокучурівської територіальної громади Василь Тодеренчук та завідувачка відділу формування творчих просторів та надання культурних послуг Буковинського центру культури і мистецтва Тетяна Антонюк. Під час дійства святковий настрій присутнім створили виступи фольклорних колективів «Молодички–жартівнички», «Тисівчанка» філій сіл Снячів, Тисівці, солісток-вокалісток Альони Юрійчук, Маргарити Григорович та виконавиці автентичних пісень Трандафіри Сушинської.

Заключним акордом свята стало дефіле учасниць аматорських колективів клубного закладу в народному та сучасному одязі з національною символікою, який створили місцеві майстрині Трандафіра Сушинська, Домніка Івонуц, Марія Кучер, Олена Павлюк, Марія Маковій.