Музика є радістю душі!

img6Колектив Сторожинецької музичної школи та профспілкова організація щиро вітають Світлану Григорівну Репало, вчителя-методиста, спеціаліста вищої категорії, ветерана праці, відмінника освіти України, директора Сторожинецької школи 1999-2015 років, чудову жінку з 80-ти річним ювілеєм та 60-ти річчям професійної діяльності!

Світлана Марусіна народилася 17 жовтня 1940 року в Татарстані у сім’ї військового та медичної сестри. Батько - Марусін Григорій Парфірійович, кадровий офіцер, ветеран війни та праці. Мати – Олександра Олександрівна Пономарьова. Закінчивши школу у Хмельницькому, вступила до Чернівецького педагогічного училища (музичний відділ), яке закінчила в 1960 році. Свою трудову діяльність розпочала вчителем музики і співів у школі-інтернаті с. Чудей Сторожинецького району.

З 1 грудня 1962 року переведена на роботу вчителя по класу музично-теоретичних дисциплін у Сторожинецьку музичну школу. У 1962 році вступила до Київської консерваторії ім. П.І. Чайковського на спеціальність «Хорове диригування». У тому ж році була призначена на посаду заступника директора з навчально-виховної роботи, на цій посаді пропрацювала 31 рік.

1 листопада 1999 року Світлану Репало було призначено на посаду директора Сторожинецької музичної школи. За роки роботи на цій посаді Світлана Григорівна доклала чимало зусиль, щоб зберегти та примножити здобутки рідної школи. Серед цих здобутків - примноження матеріально-технічної бази школи, налагодження ефективної роботи навчального процесу, забезпечення закладу висококваліфікованим викладацьким складом, який з кожним роком навчає та випускає юних фахівців музичної справи.

З легкої руки Світлани Григорівни продовжили свою мистецьку діяльність в Україні та за її межами і стали знаними музикантами лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів – Надія Миронюк, солістка оркестру народних інструментів, Юрій Літун, випускник Львівської державної консерваторії по класу гобою, випускник НМАУ ім. П.І. Чайковського по класу оперно-симфонічного диригування, керівник духового оркестру НМАУ ім. П.І. Чайковського, асистент диригента симфонічного Національного оркестру України, Юрій Фротовчан, заслужений діяч мистецтв республіки Молдови, Анатолій Вайпан, артист філармонії м. Кіровоград, Володимир Голубничий, артист державної капели бандуристів у м. Київ, Олександр Голубничий, артист ансамблю народної музики «Барвінок» м. Львів, Олексій Герич, випускник НМАУ ім. П.І. Чайковського, Островського університету, балетний концертмейстер Чеської консерваторії ім. Л.Яначека, Олеся Франків (Гоменюк), буковинська співачка, професійний вокальний педагог, а також багато інших.

За сприяння Світлани Репало та народного артиста України, співака, композитора Мар’яна Гаденка Сторожинецька музична школа отримала в подарунок фортепіано «ЕSSEX» від Президентського фонду . За гарне виховання підростаючого покоління та добросовісне відношення до своєї роботи неодноразово неодноразово отримувала подяки від адміністрації школи, в у 1984 року за довголітню і сумлінну працю Світлана Григорівна була нагороджена медаллю «Ветеран праці». Світлана Григорівна Репало - активний громадський діяч району, голова райкому профспілки працівників культури. Члени профспілкової організації відчувають її турботу, допомогу та підтримку.

Бажаємо усім серцем відчувати красу навколишнього світу, усією душею прагнути до своїх бажань та мрій. Нехай настрій завжди буде веселим, життя плине щасливою та довгою рікою, любов рідних та близьких людей буде підтримкою життєвої невичерпної енергії.

Ваш ювілей – щаслива дата і сумніватись тут не слід.

Сьогодні Вам наші привітання –

Здоров’я, щастя та багато літ.

Всю доброту, яка існує в світі,

Всю радість, що живе серед людей,

Найкращі всі, що до вподоби квіти

Даруєм Вам у цей святковий день.

Нехай Господь завжди у поміч буде,

А Мати Божа береже від зла.

Бажаєм Вам натхнення й сили,

Радості земної і тепла.

 

Адміністрація та профспілковий комітет

Сторожинецької музичної школи

Матеріал підготувала Тетяна Іонуц