Разом до МИРУ!

1_1721 вересня в Україні відзначили міжнародний «День миру» ... Важко говорити про мир, коли в нашій країні йде жорстока війна. І щоб побороти кровожерливого ворога у цій боротьбі, потрібні всі засоби: допомога, підтримка, любов до своєї Батьківщини. Сьогодення для наділених талантом дітей, які сприймають дійсність через призму власних почуттів, бачення, переживання, любов до всього прекрасного має велике, особливе значення в їхній боротьбі і допомозі по наближенню Перемоги. З перших днів війни учні Сокирянської художньої школи разом із наставниками, викладачами більшість своїх малюнків присвятили батькам, які воюють з ворогом на передовій, тваринам, які допомагають воїнам у розмінуванні територій, зруйнованим містам і селам, одноліткам, які прагнуть жити і навчатися в мирній Україні.

Юні художники ставали учасниками всеукраїнських виставок «Україна очима дітей», «Вижницька палітра», обласних виставок «Прикордонник – мій захисник», «Буковинський розмай», регіональних «Олівець-малювець» (м. Кривий Ріг). У Швеції демонструється творча робота Єви Мазур «Буча». Юну художницю вразили криваві події у цьому місті. А яку магічну енергію мають дитячі малюнки на передовій і в бою! Вони додають бійцям сили, витримки та жагу до Перемоги.

У День миру дитяча творчість стала ще однією ланкою боротьби і гарною справою під час благодійного аукціону «Переможемо разом» для підтримки Збройних Сил України, який відбувся у Сокирянах. Учні школи презентували свою творчість, викладачі розмалювали військову атрибутику, допомагаючи у важливій справі – придбанні автомобіля для ЗСУ. Більше тридцяти лотів розіграно підприємцями Сокирянської громади та зібрано чималу суму – 184100 гривень.

Сьогодні українці ще раз пересвідчилися, що разом ми - велика сила, і мир в Україну обов'язково повернеться. У нас є майбутнє! У нас є держава! Переможемо!

 Валентина ЯРОВА,

директорка Сокирянської художньої школи