Афганістан – наша спільна біль та вічна пам’ять

315 лютого ми вшановуємо всіх, хто з честю та гідністю виконували свій військовий обов‘язок у горах Афганістану, пустелях Іраку, при врегулюванні конфлікту в Югославії, Куби та в інших «гарячих» точках світу. Війна в Афганістані: минуло 32 роки від дня виведення радянських військ, а пам’ять жива донині.

З нагоди пам’ятного дня традиційно лягли квіти до підніжжя пам’ятника воїнам-афганцям в селі Романцівці. Участь в покладанні взяли воїни – афганці Сокирянщини, голова районної державної адміністрації Ірина Антонюк, Сокирянський міський голова Василь Козак, військовий комісар Сокирянського РВК Олександр Гладкий, старости населених пунктів, учні Романковецького ліцею. Хвилююче звучали слова Ірини Антонюк та Василя Козака, пронизані щирою повагою та вдячністю воїнам–ветеранам, які завжди будуть прикладом відповідальності перед військовим завданням.

Пам’ять про всіх, хто віддав життя у роки воєнних протистоянь та тих, хто відійшов у вічність вже в мирний час, вшанували хвилиною мовчання. Поклонилися пам’яті своїм побратимам вже сивочолі воїни–афганці, в пам’яті яких жахливі хвилини війни та радісні дні повернення додому. Саме за їхньою ініціативою встановлено пам’ятник - символ мужності та дружби.

Пам’ятаємо…