Сім див Сокирянщини

img1214 липня 2020 року на базі Сокирянського історичного музею відбулося засідання Музейної ради, в якому взяли участь начальник відділу культури, молоді та спорту райдержадміністрації Раїса Горн, члени Національної спілки журналістів України Олександр Чорний та Катерина Тищенко, завідуюча дитячою бібліотекою – Тетяна Іконєна, директор Сокирянського РБНТД Орися Петришена, в.о. директора та екскурсовод Сокирянського історичного музею Наталя Гладка та Ірина Трачук. Оновленим складом ради головою одноголосно обрано Олександра Чорного.

На засідання було визначено пріоритетні напрями формування та реалізації в районі музейної політики, спрямованої на збереження та популяризацію історичних, мистецьких і культурних пам'яток.

У процесі обговорення ініційовано проведення опитування мешканців району про найцікавіші історико-культурні пам’ятки, які ляжуть в основу інформаційно-рекламного буклету «Сім Див Сокирянщини».

Також було запропоновано проведення в населених пунктах району акції « День історичного музею», яка присвячена 10-ій річниці створення установи.

Наступна цікава ідея, яку обговорили члени ради на своєму засіданні, це проведення культурно – мистецького проєкту «Сокирянщина в світлинах». Фотографії, як і інші старовинні речі є яскравим та унікальним свідченням історії доль людей та краю.

Присутні на засіданні висловили сподівання, що Музейна рада стане додатковим майданчиком для спілкування представників музейних установ, закладів культури та громадськості.