Із піснею в історію

1 6Музика - це стихія, яка заволоділа серцем нашого талановитого земляка, українського композитора, хорового диригента, педагога, члена Національної Спілки композиторів України, члена Асоціації хорових диригентів, заслуженого працівника культури України Михайла Васильовича Мафтуляка. Саме на його честь, за підтримки Сокирянської районної ради, районної державної адміністрації та відділу культури у 2016 році було засновано фестиваль–конкурс вокально–хорової творчості "Свої пісні дарую людям".

Традиційно фестиваль відбувається щорічно у першу неділю червня. Основна мета фестивалю - примноження і збереження славних пісенних традицій Сокирянщини та української національної культури, популяризація української пісні та творів Михайла Мафтуляка, підтримки і відзначення місцевих композиторів, творчих колективів і виконавців.

За п’ять років фестиваль - конкурс став невід’ємною частиною мистецького життя Сокирянщини. Жителі району та його гості знають - коли наступного літа прийде червень, музика знову об’єднає нас усіх на фестивалі вокально-хорової творчості, святі, відкритому для всіх і кожного, хто любить мистецтво.

Саме 7 червня мав би відбутися V ювілейний фестиваль–конкурс вокально–хорової творчості "Свої пісні дарую людям". Цьогоріч у зв'язку із епідемічною ситуацією ми хочемо перегорнути сторінку на п’ять років назад та згадати фестивальні заходи попередніх років...

Працівники відділу культури, молоді та спорту райдержадміністрації та Сокирянського районного будинку народної творчості та дозвілля щиро дякують переможцям, гостям, членам журі, учасникам та глядачам чотирьох попередніх фестивалів. Від усього серця бажаємо вам міцного здоров’я та життєвої наснаги, професійних успіхів та особистих творчих досягнень, сімейного щастя, злагоди та добробуту у вашій оселі. Нехай здійсняться усі заповітні мрії, а доля завжди відкриває лише нові обрії майбутніх перспектив! Щастя вам, радості, добра і благополуччя! До зустрічі у наступному році!