Флешмоб «Я – дитина і Я маю право»

1 1У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято – День захисту дітей. Діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Дуже хочеться, щоб діти в усьому світі щохвилини, щодня були радісними та щасливими. Адже дитинство – це пора сподівань та здійснення мрій.

У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним з найголовніших наших обов'язків.

У рамках проведення заходів з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей колектив Сокирянської районної дитячої бібліотеки ініційовав проведення флешмобу «Я – дитина і Я маю право», який активно підтримали юні читачі.

Мета флешмобу - не просто популяризувати знання серед дітей про їхні права у різних сферах життя у форматі: дорослі - дітям, а саме, щоб діти проявляли інтерес до цієї теми і вчилися доносити ці ідеї до своїх однолітків. Це - їхній світ, і вони мають право "бачити його своїми очима".

Закликаємо усіх сьогодні й кожного наступного дня зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднувати зусилля заради майбутнього, саме тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю України. Бажаємо нашим дітям міцного здоров’я, добра, радості, щасливого дитинства, розуміння з боку батьків та сяючих посмішок!

Ясніє в щасті лиш планета кольорова,

Хай грім і бурі не торкаються її,

Дитячий гомін дзвінко ллється знову й знову,

І щиро манять обрії ясні.

Спів радісний під небом лине,

Летить в блакить парад пісень,

Нехай же стане днем дитини

У всьому світі кожен день! 

Тетяна ІКОНЄН,

завідувачка Сокирянської районної дитячої бібліотеки