Родинне дерево Сокирянщини

98999662 3125316430861536 2335344001403584512 oУкраїнська мова, українська пісня, українська вишиванка – частини української душі. День вишиванки сьогодні для всіх нас має направду важливе значення. Наша вишиванка не просто відродилася, вона набула значення своєрідної самоідентифікації, стала справжньою візитівкою України, посіла своє визначальне місце у світі. Свято, яке відбулося у Сокирянському районі, хоч і не велелюдне через вимоги карантину, все ж засвідчило – Сокирянщина навіки вплела свій унікальний орнамент у загальноукраїнську вишиванку.

Розмаїття вишиванок вражало - від старовинних виробів до оновлених, сучасних, навіть цьогорічний весняний аксесуар - маски були з оригінальними вишивками. Площа ніби розцвіла барвами весняних кольорів.

Цьогорічний день - особливий. Він присвячується українській родині та родоводу. Це не випадково. Немає нічого святішого для українця, ніж його родина, його сім’я. Тож, цінуймо та бережемо свій рід, своє рідне село, свій край. Символічним знаком єднання та спільного коріння для усіх населених пунктів Сокирянського району стало унікальне родинне дерево, виготовлене умільцями районної художньої школи. Кожна гілочка, квітка, що символізує село – прикраса об’єднуючого могутнього стовбура дерева рідної землі.

Позитивних та незабутніх емоцій додали виступи вихованців студії танцю «INSIGHT Dance Studio», талановитих виконавців з Романківців, Шишківців, Білоусівки, Ожевого, соліста Валерія Кукілюка та працівників культури району. Одягнувши вишиванку, унікальну і неповторну, ми всі разом робимо світ кращим. Світ, що поважає нас, українців!