Культурно-мистецький онлайн-проєкт "Твої таланти, Сокирянщино!"

97816808 245596273361379 188960960248020992 nЗнайомтеся! Валерія Максименко (Хрущовська) в 2005 році розпочинає навчання в Сокирянській музичній школі ім. М. Мафтуляка (клас заслуженого працівника культури України Петра Серотюка). Після трьох років навчання Петро Федорович демонструє гру Валерії на майстер-класах, які на той час проводив по різних містах України. Ці виступи проходять успішно. Вже у 2008 році здобула першу нагороду на Міжнародному конкурсі "Perpetuum mobile". Валерія стає лауреатом I премії у сольній номінації та лауреатом II премії в ансамблевій грі з разом з Валерієм Рудим.

Далі бере участь у конкурсах "Провесінь" (м. Кіровоград) - ІІІ місце, ІХ Всеукраїнському юніорському конкурсі інструментального мистецтва (м. Ніжин) - І місце, "Рідні наспіви" (м. Донецьк) - ІІ місце, IV Міжнародному конкурсі "Perpetuum mobile" (м. Дрогобич) - І місце, VII Всеукраїнському фестивалі-конкурс ім. М.Різоля (м. Дніпро) - ІІ місце. У 2012 році Валерія розпочинає навчання в Одеському училищі мистецтв і культури ім. К.Ф.Данькевича, у класі Вікторії Павлішеної. Виступає на II і III Міжнародному фестивалі "Баян парад" (м. Одеса), бере участь в конкурсі "Юні голоси Одеси" - ІІ місце.

У 2016 році закінчує ОУМК ім. К.Ф.Данькевича з відзнакою і розпочинає навчання в Одеській Національній музичній академії ім. А.В.Нежданової у класі професора, народного артиста України Івана Єргієва. Бере активну участь у концертах консерваторії, виступає з ансамблем "Сфорцандо" на фестивалі "Two days and two nights the new music", стає лауреатом багатьох конкурсів. Серед них: Всеукраїнська музична олімпіада "Голос країни" (м. Київ) - гран-прі, Міжнародний фестиваль "Dani Harmonike" (м.Углевик, Боснія і Герцеговина) - ІІ місце, IV Міжнародний фестиваль-конкурс "Accordion day in Prague" (м.Прага, Чехія) - ІІ місце, ІV Міжнародний фестиваль "Зірочка" (м. Одеса у дуеті з Лі Дондзе) - І місце, Міжнародний фестиваль слов'янської музики "MFMS" (м. Острава, Чехія) - гран-прі, II Міжнародний конкурс "Talents of the world" (м.Санок, Польша) - гран-прі.

Бажаємо Валерії нових досягнень, вірних друзів, а також подальших творчих успіхів!