Сокирянський історичний музею запрошує до віртуальної подорожі

img1018 травня разом з усім світом працівники Сокирянського історичного музею відзначають Міжнародний день музеїв. Сокирянщина - чарівний куточок Буковини, вона приваблює, насамперед, чудовими краєвидами, дністрянськими крутосхилами, зеленими, лісовими масивами, буйним весняним цвітінням і щедрістю осінніх садів.

У кожному краї є місце, де можна познайомитися з його історією, дізнатися про визначні пам’ятки, звичаї і побут, побачити цікаві та дивовижні речі, дізнатися про його видатних людей. Саме таким місцем є Сокирянський історичний музей, який за рішенням Сокирянської районної ради був створений 28 вересня 2011 року. Музей знаходиться на території панського маєтку поміщика Петра Миколайовича Лішина. Постійні експозиції розповідають про історію краю, починаючи з часів появи перших поселенців на території нинішнього міста Сокиряни і закінчуючи знаменними подіями сучасності.

Поринути у світ далекого і близького минулого, збагнути витоки нашої історії та сучасної дійсності, подивитися на численні експонати, зібрані головним чином у Буковинсько–Бессарабському краї, відвідувачів запрошують зали : археології, історії ХІХ – ХХ століття, етнографії, а також виставкова зала, де створені можливості для проведення зустрічей і конференцій, навчань, тематичних заходів, тимчасових виставок.

З 2011 року по 2015 рік Сокирянським історичним музеєм керував Олександр Чорний, а з 2015 року по 2018 рік – Валентина Ярова. Вони приклали чимало зусиль, щоб відвідувачі музею залишалися задоволеними від побаченого. За час свого існування музей став справжньою візитівкою районного центру та користується великою популярністю серед жителів та гостей міста. Та не менш цікавими на Сокирянщині є й громадські музеї району.

Дуже часто трапляється так, що місць хочеться відвідати багато, а часу зовсім обмаль. Для того, щоб цьому запобігти, з нагоди Міжнародного дня музеїв, Сокирянський історичний музей створив для усіх охочих віртуальний маршрут під назвою «Музеї Сокирянщини».

Переглянути відео можна ТУТ. 

Наталя ГЛАДКА,

в.о. директора Сокирянського історичного музею