Романківчани відсвяткували день села

76945681 566117227483213 479992960746782720 nЦього року мешканці села Романківці на Сокирянщині відзначили Храмове свято та чергову річницю від дня першої писемної згадки по-особливому. До заходу приєдналися гості – голова Сокирянської районної ради Василь Козак та сільський голова Валерій Ваданюк. Діти у вишиванках привітали їх хлібом-сіллю. Голова райради подякував місцевим жителям за старанну працю , за те, що дбають про своє село. А сільський голова зазначив, що день села – це свято для всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у місці з особливим колоритом, традиціями і славною історією.

Усі досягнення, якими багате село, складаються з щоденної праці, знань і талантів його мешканців. Відтак чимало жителів села нагородили почесними грамотами.

Учасники аматорських колективів продовжили свято гарними концертними номерами. Вони виконували пісні, вірші та танці. Свою художню майстерність продемонстрували вихованці дошкільного навчального закладу «Чебурашка», учні ОЗН «Романковецька гімназія ім. К. Поповича», аматорський фольклорний ансамбль «Любисток», троїсті музики під керівництвом Віктора Кремінського.

Олеся ДИКА,

директор будинку культури с. Романківці