Дає мені силу і пісня, і слово

1221 березня у Всесвітній день поезії в Сокирянській центральній районній бібліотеці панувала атмосфера чудового поетичного свята. Вже стало доброю традицією запрошувати творчих людей нашого краю на зустрічі в літературну вітальню. І саме того дня випала нагода долучитися до художнього слова людини, яка має талант від Бога. Поетеса, музикант і композитор, автор восьми поетичних збірок і ста авторських пісень… Гостею поетичного круїзу стала знана майстриня слова, жителька Новодністровська Галина Терентіївна Мельник.

Захід розпочався чарівними звуками мелодії скрипки, яка прозвучала у виконанні викладача місцевої музичної школи Аліни Кметюк. Ведуча - провідний бібліотекар Наталія Груба ознайомила присутніх з життєвим і творчим шляхом поетеси, а також наголосила, що кожен її рядок наповнений життєвою мудрістю, досвідом прожитих років, світлим почуттям до рідного краю, близьких людей. Учасники заходу поринули у дивовижний, яскравий світ художнього слова Галини Мельник.

Поетеса спілкувалася з присутніми, розповідала про себе, про свою творчість та ділилася планами на майбутнє, а також відповідала на запитання слухачів. Усіх присутніх на святі об'єднувала любов до прекрасного, до поезії, до рідного слова. Вірш "Я - маленька буковиночка" виконала Анастасія Макар. Мультимедійне оформлення заходу забезпечив Євген Гончар. На завершення зустрічі директор Сокирянської ЦБС Валентина Верега щиро побажала Галині Терентіївні невичерпного натхнення, успіхів та вдячних читачів.